Autor: Informer.rs

08.06.2023.

06:06

Foto: Tanjug/AP

Sport

ŠAMARČINA AMERIMA! Da je Jokić Amerikanac bio bi zvezda, Bog! Odakle on dolazi, sra*e... Belac koji dominira u NBA? (VIDEO/FOTO)

Američki novinar Dan Le Batard prilično je privukao pažnju javnosti u Americi izjavama o Nikoli Jokiću, želi što Srbin nije veća zvezda. Istina, ono što Jokić radi u Americi ne gleda se svaki dan, ali, nažalost, uvek im je neko drugi bolji. Srbin definitivno nije zaslužio da bude u drugom planu, a sada im je neko sve sasuo u lice. 

- Imate igrača stranca koji, da je Amerikanac, bio bi zvezda. Bog. Belac koji dominira u NBA? Da, on je belac, ali mi ga ne poznajemo i ne razumem. Odakle on dolazi? Oh, sr**e, kakva je njegova prošlost. Njegova braća? Šta je sve to? Sve je to grubo izvan vašeg verovanja. On je Medžik i Bird i Amerika ga mrzi - kazao je Batard. 

Potom je novinar poentirao.

- Jokić će preteći Garneta i Dovickog sa titulom, biće bolji je od Kevina Durenta čija je karijera na zalasku. Ubrzo ćemo govoriti kako je ovaj momak bolji od Džordana, Džejmsa i Karija.

Informer

 

Brzo se javio Durent i rekao  da misli da Jokić ne želi da bude zvezda i da samo želi da bude na relaciji posao-kuća, uživa u konjima i bazenu. Tvit je izbrisao, pitanje je zašto, jer je u pravu. Našeg asa ne zanima da bude NBA zvezda, želi samo da uživa u košarci.

"Mislim da Jokić ne želi da bude zvezda, niti mu je stalo da to bude. Samo hoće da ode na posao, potom se vrati kući, priča preko 'facetime-a' sa konjima i skoči u bazen", napisao je Durent, pa izbrisao.

Informer

 

Srpski košarkaš utakmicu je završio sa 32 poena, 21 skokom i 10 asistencija. Jokić je u trećem meču protiv Majamija postao prvi igrač u istoriji najjače lige sveta koji je u utakmici finalne serije ostvario tripl-dabl sa makar 30 poena, 20 skokova i 10 asistencija. Samo pet puta u istoriji celog plej-ofa desilo da neko ima 30+ poena, 20+poena i 10+ asistencija. Jednom je to pošlo za rukom Viltu Čemberlenu, jednom je uspeo i legendarni Karim Abdul Džabar, a preostala takva tripl-dabla zajedno sa ovim večerašnjim su delo Nikole Jokića. 

Ovo je Nikoli bio deseti tripl-dabl u ovom plej-ofu. Lari Bird je 10 plej-of tripl-dablova ostvario za celu karijeru, koliko imaju i  Drejmond Grin i Radžon Rondom, a Vilt Čemberlen devet. Ispred Jokića su Medžik Džonson sa 30, Lebron Džejms sa 28, Rasel Vestbruk sa 12 i Džejson Kid sa 11 tripl-dabl učinaka u doigravanju.

Pored toga, u tri meča finalne serije, Jokić je ubacio  100 poena. Samo četvorica košarkaša pre njega su probila granicu od 100 poena u prve tri utakmice finala: Rik Beri je 1967. ubacio 122 poena, Alan Ajverson 2001. ubacio je 106, Vilis Rid je 1970 ubacio 104, a Janis Adetokunbo pre dve godine 103 poena.