• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.06.2023

05:03 >> 05:05

MONSTRUOZNA PARTIJA NIKOLE JOKIĆA! Srbin ZGROMIO Majami i vratio BREJK - Denver SILOVIT na Floridi!

Reuters

NBA

MONSTRUOZNA PARTIJA NIKOLE JOKIĆA! Srbin ZGROMIO Majami i vratio BREJK - Denver SILOVIT na Floridi!

Podeli vest

Košarkaši Denver Nagetsa savladali su Majami Hit u trećem meču finalne serije NBA lige - 109:94.

Jedan deo Srbije sa lepim vestima ide na spavanje, a drugi deo Srbije će se sa lepim vestima probuditi! Nikola Jokić odigrao je još jednu monstruoznu partiju u finalu NBA lige, ono što je još važnije za centra Denvera, Nagetsi su na Floridi vratili "brejk" i poveli u seriji protiv Majamija sa 2:1. 

Uspeli su košarkaši Majamija u Denveru da od Jokića "naprave skorera", večeras su imali istu ideju, ali je Srbin pored sjajnog košgeterskog učinka pronašao način da razigrava ekipu i ponovo bude najbolji na parketu. Centar Nagetsa je meč završio sa 32 poena, 21 skokova i 10 asistencija što je bilo dovoljno za pobedu - 109:94. 

Pored Jokića koji je bio standardno dobar, prevagu na Flordi napravio je Kristijan Braun. Ruki Denvera dominirao je u odbrani, a veliko požrtvovanje vratilo mu se u napadu. Da ima pobednički mentalitet (titula sa Kanzasom u NCAA ligi) potvrdio je u trećem večeras, igrao je bez straha i upisao svoj najbolji nastup od kako je član najjače košarkaške lige na svetu - 15 poena, pet skokova i samo jedan promašaj iz igre i to u šutu  za tri poena. 

Foto: Reuters

Početak utakmice na Floridi podsećao je na drugu iz Kolorada. Majami je daleko organizovanije otvorio utakmicu, mučio se Denver u napadu, a jedini raspoloženi bili su Nikola Jokić i posebno Džamal Marej. Uveo se Kanađanin u meč sa lakim poenima sa poludistance što je bio znak da će Hitu biti daleko teže da se bori sa plejmejkerom Nagetsa, a utakmicu je završio sa tripl-dabl učinkom. 

Ipak, mogli su Hitsi da odahnu budući da je potpuno van ritma bio Majkl Porter Džunior, ništa bolje nije igrao ni Kentavijus Koldven Poup koji je rano ušao u probleme sa faulovima, pa smo prvi put u ovom finalu videli i Redži Džeksona. 

Održavali su domaći prednost sve do sredine prvog perioda kada se "uključio" i Nikola Jokić sa svojih osam vezanih poena. Tada je rezultatska klackalica prešla na stranu Denvera, a ni izuzetno raspoloženi Džimi Batler nije uspevao da vrati Majami u ritam. 

Tada su na scenu stupli igrači sa Denverove klupe - Brus Braun, Kristijan Braun i veteran Džef Grin dali su ogroman doprinos pa su Nagetsi na poluvremenu imali pet poena prednosti. Na sve to nadovezao se još jedan rekord Nikole Jokića koji je zabeležio dabl-dabl u prve dve četvrtine, a uz to imao i sedam asistencija čime je stao rame uz rame sa Lebron Džejsom i Timom Dankanom koji su jedini imali poluvreme "10-10-5". 

Foto: Reuters

Srpska mašinerija dodatno se razigrala na startu drugog poluvremena, upala je i prva trojka centru Denvera, nastavio je i Džamal Marej da pogađa neke šuteve, ali se u utakmicu uključio i Eron Gordon iako se mučio sa realizacijom penala. Džimi Batler morao je da izmišlja poene i forsira što je dovelo do katastrofalnog procenta šuta  za najboljeg igrača Majamija. 

Nakon pogotka KCP-a morao je Erik Spolstra da traži i drugi tajm-aut u trećoj četvrtini budući da je Denver pobegao na 16 poena prednosti. Usledila se serija domaćih od 5:0 kojom je Majami uspeo da se vrati u utakmicu pa se u poslednju četvrtinu ušlo rezultatom 82:68. 

Davao je Majami kakve-takve znake života na startu četvrte četvrtine, ponovo je Denver nešto sporije otvorio utakmicu, a onda eksplozija Jokića i Brauna za kraj, iako je domaćin uspeo da se razmrda i zakomplikuje utakmicu. 

Najefikasniji je bio Džamal Marej sa 34 koša, imao je i po deset skokova i asistencija, Jokić je ubacio 32, Braun je dodao 15, a Eron Gordon 10. Sa druge strane, Džimi Batler je brojao do 28, Bem Adebajo 22 uz 17 skokova, a Kejleb Martin 10. Timu sa Floride nedostajao je učinak Gejba Vinsenta i Meksa Štrusa, dok je ponovo ispod očekivanja odigrao Majkl Porter Džunior....


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija