Autor: Informer.rs

12.06.2023.

11:51

Foto: Tanjug/AP

Sport

JOKIĆ UPOZORAVA SAIGRAČE: Neće biti dobro ako se opustimo...

Najvažnija karika tima iz Kolorada Nikola Jokić kaže da je pred Nagetsima utakmkca koja se mora pobediti.

- Znam da je to velika prilika, i mislim da svi znaju. Ako pogledamo prethodni trening kako su svi bili fokusirani, mislim da ćemo biti spremni kao što smo se spremali za prethodne četiri. Fokus je bio dobar na treningu, svi su se zalagali, svi su bili u treningu. Nismo se opustili što mi je najvažnije, jer ako se opustimo, to nije dobro - poručio je Nikola Jokić.

Informer

 

Srpski centar ističe da ekipa raste iz utakmice u utakmicu.

- Od prve utakmice vidite da bolje komuniciramo, da bolje čitamo situacije i akcije protivnika. Radimo mnogo na strani pomoći, rastemo iz utakmice u utakmicu, pa i u ovom finalu. To je  bitan aspekt.

Informer

 

Majkl Meloun uverava da će njegov tim istrčati na parket kao da Denver gubi sa 1:3, a ne da vodi sa 3:1...

- Ovo je velika šansa za sve nas, svi to znaju. Refleksija toga je današnji trening na kojem su svi bili maksimalno fokusirani. Verujem da ćemo biti spremni za naredni meč, svi znaju šta treba da radimo i koje su uloge, dobro je što imamo stručni štab i igrače koji sve drže pod konac. Ovo su jako važne stvari za svaki tim, morate da imate dobru komunikaciju - rekao je Meloun.

Njegov saigrač Džamal Marej ističe da je verovao da ovaj tim može mnogo.

"Mnogo pre nego što smo stigli ovde, mislio sam da će se ovo dogoditi. Bio sam uveren i tokom plej-ofa da imamo iskustvo, da vidim kako tim i hemiju rastu. Tada sam poverovao. Kada igramo našu najbolju košarku, veoma smo težak tim za zaustavljanje", poručio je Marej.Pet meč Nagetsi će igrati u noći između ponedeljka i utorka od 2.30 u "Bol areni".

Ne verujem da će biti emotivno, verujem da ćemo biti fokusirani na to da završimo posao koji smo započeli. Biće to još jedna utakmica koju želimo da dobijemo“, rekao je Jokić.

A, kako idu pripreme za utakmicu?

“Spremamo se za utakmicu, kao što smo se spremali za prethodne četiri. Fokus je bio dobar na treningu, svi su se zalagali, svi su bili u treningu. Nismo se opustili što mi je najvažnije, jer ako se opustimo, to nije dobro“.

“Od prve utakmice vidite da bolje komuniciramo, da bolje čitamo situacije i akcije protivnika. Radimo mnogo na strani pomoći, rastemo iz utakmice u utakmicu, pa i u ovom finalu. To je jako bitan aspekt“.

Majkl Meloun je u svom obraćanju istakao da će njegov tim istrčati na parket kao da Denver gubi sa 1-3, a ne da vodi sa 3-1...

“Ovo je velika šansa za sve nas, svi to znaju. Refleksija toga je današnji trening na kojem su svi bili maksimalno fokusirani. Verujem da ćemo biti spremni za naredni meč, svi znaju šta treba da radimo i koje su uloge, dobro je što imamo stručni štab i igrače koji sve drže pod konac. Ovo su jako važne stvari za svaki tim, morate da imate dobru komunikaciju“.