• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.06.2023

06:06

ŠAMARČINA AMERIMA! Da je Jokić Amerikanac bio bi zvezda, Bog! Odakle on dolazi, sra*e...  Belac koji dominira u NBA? (VIDEO/FOTO)

Tanjug/AP

NBA

ŠAMARČINA AMERIMA! Da je Jokić Amerikanac bio bi zvezda, Bog! Odakle on dolazi, sra*e... Belac koji dominira u NBA? (VIDEO/FOTO)

Podeli vest

Nikola Jokić nastavlja da pomera granice! Opet je srpski centar izdominirao i vodio Denver do pobede nad Majamijem u gostima 109:94 (24:24, 29:24, 29:20, 27:26) i sada Nagetsi vode 2:1 u finalnoj seriji.

Američki novinar Dan Le Batard prilično je privukao pažnju javnosti u Americi izjavama o Nikoli Jokiću, želi što Srbin nije veća zvezda. Istina, ono što Jokić radi u Americi ne gleda se svaki dan, ali, nažalost, uvek im je neko drugi bolji. Srbin definitivno nije zaslužio da bude u drugom planu, a sada im je neko sve sasuo u lice. 

- Imate igrača stranca koji, da je Amerikanac, bio bi zvezda. Bog. Belac koji dominira u NBA? Da, on je belac, ali mi ga ne poznajemo i ne razumem. Odakle on dolazi? Oh, sr**e, kakva je njegova prošlost. Njegova braća? Šta je sve to? Sve je to grubo izvan vašeg verovanja. On je Medžik i Bird i Amerika ga mrzi - kazao je Batard. 

Potom je novinar poentirao.

- Jokić će preteći Garneta i Dovickog sa titulom, biće bolji je od Kevina Durenta čija je karijera na zalasku. Ubrzo ćemo govoriti kako je ovaj momak bolji od Džordana, Džejmsa i Karija.

Foto: Tanjug/AP

 

Brzo se javio Durent i rekao  da misli da Jokić ne želi da bude zvezda i da samo želi da bude na relaciji posao-kuća, uživa u konjima i bazenu. Tvit je izbrisao, pitanje je zašto, jer je u pravu. Našeg asa ne zanima da bude NBA zvezda, želi samo da uživa u košarci.

"Mislim da Jokić ne želi da bude zvezda, niti mu je stalo da to bude. Samo hoće da ode na posao, potom se vrati kući, priča preko 'facetime-a' sa konjima i skoči u bazen", napisao je Durent, pa izbrisao.

Foto: Tanjug/AP

 

Srpski košarkaš utakmicu je završio sa 32 poena, 21 skokom i 10 asistencija. Jokić je u trećem meču protiv Majamija postao prvi igrač u istoriji najjače lige sveta koji je u utakmici finalne serije ostvario tripl-dabl sa makar 30 poena, 20 skokova i 10 asistencija. Samo pet puta u istoriji celog plej-ofa desilo da neko ima 30+ poena, 20+poena i 10+ asistencija. Jednom je to pošlo za rukom Viltu Čemberlenu, jednom je uspeo i legendarni Karim Abdul Džabar, a preostala takva tripl-dabla zajedno sa ovim večerašnjim su delo Nikole Jokića. 

Ovo je Nikoli bio deseti tripl-dabl u ovom plej-ofu. Lari Bird je 10 plej-of tripl-dablova ostvario za celu karijeru, koliko imaju i  Drejmond Grin i Radžon Rondom, a Vilt Čemberlen devet. Ispred Jokića su Medžik Džonson sa 30, Lebron Džejms sa 28, Rasel Vestbruk sa 12 i Džejson Kid sa 11 tripl-dabl učinaka u doigravanju.

Pored toga, u tri meča finalne serije, Jokić je ubacio  100 poena. Samo četvorica košarkaša pre njega su probila granicu od 100 poena u prve tri utakmice finala: Rik Beri je 1967. ubacio 122 poena, Alan Ajverson 2001. ubacio je 106, Vilis Rid je 1970 ubacio 104, a Janis Adetokunbo pre dve godine 103 poena.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17