Autor: Informer.rs

13.06.2023.

07:38

Foto: EPAIMAGES

Sport

NIKOLA OPET PRIČAO O NOVAKU: Pročitaću njegovu poruku! A ne... Isključiću telefon!

Nikola Jokić doveo je Denver do prve titule u NBA ligi u istoriji kluba, dok je Novak Đoković osvojio Rolan Garos, 23. grend slem i postao najbolji ikada.

Niko nema što Srbija ima. Dva Džokera, dva ponosa, najboljeg tenisera i košarkaša na planeti. Hrabrili su jedan drugog tokom poslednje dve nedelje, Jokić je čak priznao da bi želeo da bude kao Novak, koji mu je poslao poruku, pa je srpski centar pričao o prvom teniseru sevta posle osvajanja titule.

- Pročitaću njegovu poruku. A ne, ima previše poruka, isključiću telefon - rekao je Jokić, pa dodao:

- Sport je nešto što je u Srbiji posebno za sve nas, čak i pre 10, 20 godina. Ali sada kada imamo Đokovića, koji je verovatno najbolji ikada. Za nas je svakako najbolji ikada, i sada kada imamo NBA šampiona, mislim da je zaista dobar trenutak biti Srbin - rekao je Jokić.

Informer

 

Srpski centar je prešao igricu. Davne 2004. godine Darko Miličić postao je prvi srpski NBA šampion, a potom Predrag Stojaković 2011, Ognjen Kuzmić 2015. i Nemanja Bjelica prošle godine. Ali, niko nije uradio ono što je Nikola Jokić.

Sećate se, Jokić će draftovan kao 41. prvik i to za vreme reklame Tako Bela.On je prespavao kompletnu noć drafta. Danas je najveći!

- Iskreno, spavao sam. Brat me je pozvao, on je započeo žurku i otvorio šampanjac. Bio je u Njujorku u vreme kada je bio draft. Dok mi je on pričao da sam izabran, rekao sam mu samo: "Brate, pusti me, spavam". U tom momentu nisam mogao ni da zamislim koliko je to velika stvar, najviše zato što nikada nisam očekivao da ću doći u NBA - izjavio je svojevremeno Nikola Jokić