• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

13.06.2023

05:01 >> 05:29

SRBIJO, RADUJ SE - NIKOLA JOKIĆ JE ŠAMPION!

Reuters

NBA

SRBIJO, RADUJ SE - NIKOLA JOKIĆ JE ŠAMPION!

Podeli vest

Srpski košarkaš predvodio Denver Nagetse do prve titule u istoriji!

Srbijo, raduj se - Nikola Jokić je šampion NBA LIGE! Osam godina prošlo je od kako je gorostas iz Sombora kročio u Ameriku, a večeras je čitav kontinet pao pred centrom Denvera. Srpski reprezentativac predvodio je Nagetse do pobede u petoj utakmici finalne serije protiv Majamija i tako doneo prvu titulu u istoriji franšizi iz Kolorada - 94:89. 

Osetila se težina utakmice u Bol areni, nervozno su na parket izašla oba tima, posebno Nagetsi čiji su se poeni čekali puna tri minuta. Seriju domaćeg sastava otvorio je Eron Gordon sa niskog posta, nadovezao se Nikola Jokić sa nekoliko asistencija, a potom je Somborac pogodio i prvu trojku za Denver. Na drugoj strani opasno se mučio Džimi Batler, a jedini raspoložen za igru na startu delovao je Meks Štrus. 

Ipak, Jokić je ponovo u ranoj fazi utakmice ušao u problem sa ličnim greškama. Srpski centar je nakon faula na sredini terena morao van parketa što je veoma vešto iskoristio Bem Adebajo. As Majamija raspucao se, pogodio dva puta uz faul Džefa Grina pa je nakon tajm-auta Majkla Melouna na parket, po prvi put u seriji, ušao Deandre Džordan. 

Foto: Reuters

Imao je Majami minimalnu prednost nakon prve deonice, Jokić se još uvek nije vraćao na parket pa je vođstvo gostiju u Bol areni raslo budući da je u probleme sa faulovima potom upao Džamal Marej, a da stvar bude gora i Eron Gordon koji je već sredinom drugog perioda imao tri lične greške. Svetla tačka u igri Nagetsa bio je Majkl Porter Džunior koji je nakon dugo vremena bio napadački raspoložen i uspevao da održi domaći sastav u igri. 

Nakon Adebaja razigrao se i Dankan Robinson koji je vezao sedam poena i doneo dvocifrenu prednost Majamiju. Morao je Meloun da reaguje i na parket vrati Nikolu Jokića, a na krilima srpskog centra Denver uspeva da prepolovi vođstvo gostiju. Ipak, to je bilo kratkog maha nakon serija promašaja Brusa Brauna te su Hitsi na poluvremenu imali sedam poena "viška" - 44:51. 

Foto: Reuters

Bacio je Majkl Meloun "magiju" na poluvremenu, uspeo da motiviše svoje momke koji su na startu treće deonice delovali preporođeno. Loptu je u ruke uzeo Nikola Jokić, ubacio deset poena bez ikakvih problema, na sve to nadovezala se dobra odbrana, a onda i prva trojka za Džamala Mareja pa je prednsot Majamija anulirana nakon samo šest minuta. Morao je da reaguje Erik Spolstra tajm-autom budći da je Bol arena proključala. 

Na startu četvrte četvrtine Majami je imao pola koša prednosti, ali je Denver na krilima Nikole Jokića i Portera Džuniora uspeo da preokrene. Kako se kraj utakmice bližio delovalo je da ruka drhti svim akterima utakmice, vodila se u Koloradu prava borba nerava. I ponovo je do izražaja došla somborska hladnokrvnost - kada je bilo najvažnije Jokić je pogađao za kraj serije. Za titulu! 

Nikola Jokić je utakmicu završio sa 28 poena, 16 skokova i četiri asistencije. Pratio ga je Majkl Porter Džunior sa 16 koševa i 13 uhvaćenih lopti, Džamal Marej dodao je 14 uz po osam skokova i asistencija. Sa druge strane, Džimi Batler postigao je 21, a Bem Adebajo 20. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Sasa Kasalovic

pre 10 meseci

Свашта...да се Србија радује због првака кошарке у САД !? Можемо само бити поносни на Јокића...и то је то ! Свашта новинари....то сте ви !

JA

pre 10 meseci

Чему да се радујем? Јел ће играти за репрезентацију? Некада је била част играти за своју земљу.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija