Autor: Informer.rs

02.08.2023.

14:20

Foto: Reuters

Sport

Ponizio Jokića, pa dobio otkaz! Amerikanac šokiran!

Nako bi rekao karma! Džekson je bio jedini glasač u izboru MVP-a koji nije dao nijedan glas Nikoli Jokić. Zbog toga su ga kritikovali čak i Šekil O'Nil i Čarls Barkli, koji ga je, ne znajući ko je, nazvao "idiotom". 

Jokić je u prošloj sezoni ostao bez trećeg uzastopnog MVP trofeja u regularnom delu sezone, ali je osvojio šampionski prsten i bio je MVP finala zapadne konferencije i onda najkorisniji igrač velikog finala. Džekson, iako je naš as osvojio MVP nagrade dve godine u nizu, ali i ove sezone bio favorit, nije smatrao da zaslužuje bar jedan glas. Stao je tada na "žulj“ Srbima i navijačima Denver Nagetsa iz Kolorada. Pokajao se kasnije Džekson i izvinio Jokiću, koji je odveo  Denver Nagetse do prve titule u istoriji.

Informer

Zbog svega toga se našao na udaru košarkaške javnosti. Sada je dobio i otkaz i trebalo bi da ga zameni Dok Rivers, doskorašnji trener Filadelfije Seventisiksers.

- Jutros sam, neočekivano, obavešten da moje usluge više nisu potrebne ESPN-u. Iako šokiran i užasnut iznenadnim postupkom, želeo bih da se zahvalim ESPN-u i celom osoblju NBA ESPN ekipe što su mi omogućili da budem deo organizacije u poslednjih 15 godina - napisao je Džekson.

Informer

Osim Džeksona, ESPN je otpustio i Džefa Van Gandija, koji je godinama žestoko kritikovao NBA ligu, a posebno suđenje. To je verovatno uticalo na odluku čelnika mreže kojoj za dve godine ističu prava na prenose utakmica NBA lige. Njih bi udarnom NBA timu za prenose utakmica trebalo da zamene Doris Burk i Dok Rivers, uz dugogodišnjeg glavnog komentatora Majka Brina.

Džekson je pre nekoliko nedelja priznao da je pogrešio što nije glasao za Jokića.

- Greška. Jedna stvar sa kojom moraš da živiš. Grešiš, živiš sa tim. Nisam tip koji to radi zbog klikova ili da bih bio u trendu. Apsolutna greška koju sam napravio. Razmišljam: Kako sam napravio tu grešku - zapitao se Džekson.