Autor: Informer.rs

24.10.2023.

11:30

Foto: EPA

Sport

Jokićeva garaža prepuna "aždaja", ne jaše samo konje!

Jedna od najvećih zvezda u svetu košarke, Nikola Jokić najzaslužniji je za prvu titulu u istoriji njegovih Denver Nagetsa, koju su osvojili prethodne sezone.

Nagrađen je za najkorisnijeg igrača finalne serije protiv Majami Hita, a pre toga je dve uzastopne godine bio MVP regularnog dela sezone. Svojim zaslugama zaslužio je ugovor vredan 254 miliona evra za pet godina u Koloradu, a sada je poznato kako veliku količinu novca Srbin voli da troši!

Informer

Lambordžini "Aventador S" među vrednijim primercima u Jokićevom posedu

Naime, pored toga što je poznati ljubitelj konja, čini se da Jokić gaji ljubav i prema automobilima, naročito onim sa mnogo konjskih snaga!

Prema pisanjima poznatog portala "JuEs San", vrednost automobila koje košarkaš poseduje procenjuje se na 1.400.000 evra! 

Najskuplji ljubimac na četiri točka je Mercedesov "G Vagon", iliti popularna "G klasa", AMG G63 Brabus. Ima svega 4000 kubika i nestvarnih 800 konja, a brzinu od 100 kilometara na čast dostiže za samo četiri sekunde. S obzirom da je reč o posebno rađenom vozilu po meri srpskog centra, procenjuje se da je vredan oko 400 hiljada evra.

Poslednji automobil kojim se najbolji košarkaš sveta častio je Lambordžini "Aventador S", koji spada u kategoriju "egzotičnih" vozila. Krasi ga 730 konjskih snaga i košta tričavih 390 hiljada evra.

Informer

Lambordžini "Aventador S"

Čuveni "Aventador" nije jedini model popularnog italijanskog proizvođača u Jokićevoj garaži, pošto poseduje i "Urusa", džip varijantu Lambordžinijevih vozila.

Za svaki slučaj, na crvenom "Urusu" odrađene su i personalizovane tablice, čisto da se zna ko je za volanom, a pretpostavlja se da je Somborac za njega "iskeširao" 207 hiljada evra.

Među četvorotočkašima našao se i Poršeov "Panamera 4S", ujedno jedan od prvih automobila koje je Jokić kupio po dolasku u Ameriku i platio oko 110 hiljada evropskih novčanica.

Naravno, opet je reč o kompletno jedinstvenom primerku, rađenom specijalno za igrača Denvera.

Za svakodnevicu i gradsku vožnju, nekadašnji košarkaš Mege opredelio se za američko vozilo firme DžiEmSi (GMC), "Denali", koji je nešto pristupačniji i može biti vaš za 61 hiljadu evra.

Informer