Autor: Informer.rs

30.10.2023.

08:15

Foto: AP PHOTO

Sport

Šou Srbina! Svi mu se smeju, hteo je trojku preko Jokića (VIDEO)

Srbin je  meč završio sa dabl-dablom, pošto nije stigao da sakupi 10 ili više podeljenih lopti. Postigao je 28 poena, uhvatio je 14 skokova i podelio pet asistencija. Iz igre je imao 12/16, pri čemu je za dva šutirao 11/14, za tri je imao 1/2, dok je sa penala stigao do 3/3.

Učinak bi sigurno bio tripl-dable da se nije odmarao, ali je svakako  ušao u istoriju najjače lige. Ovo mu je čak 103. utakmica s učinkom 25/10/5 u najvažnijim kategorijama i po tome je najbolji u NBA.

Opet je potezima fascinirao i dizao navijače na noge. Tako je poveo napada Nagetsa dok je  jednom rukom vodio loptu, a drugom samo pomerio zemljaka Alekseja Pokuševskog, koji je pokušao da ga čuva. Nakon što ga se lagano rešio  Jokić je preko celog terena krenuo nezadrživo u prodor.  Nije poentirao nego je dodao loptu Votsonu, a ovaj zakucao.

Takođe, u trećoj četvrtini Dort je pokušao je na isteku napada da pogodi trojku preko Jokića. Urnebesno! Sada mu se svi smeju. Propisno se obrukao.

Uz Nikolu Jokića u dresu NBA prvaka efikasan je bio i krilni košarkaš Majkl Porter Džunior, koji je ubacio 20 poena uz šut za tri 4/7, Džamal Marej je ubacio 19, dok je Pejton Votson  ubacio 17 poena.

U ekipi Oklahome igrali su Vasilije Micić i Aleksej Pokuševski. Nisu uspeli da ostave značajniji trag, Micić je ubacio dva poena, uz tri asistencije, dok je Pokuševski imao po jedan poen i skok.

Bonus video