Autor: Informer.rs

05.11.2023.

08:01

Foto: Tanjug/AP

Sport

Bulsi čupaju kosu! O Jokićevim potezima bruji Amerika (VIDEO)


Srpski centar je opet vodio svoj tim do trijumfa sa 28 poena, 16 skokova i devet asistencija, pa Negetsi sada imaju skor od šest pobeda i samo jednog poraza.

Naš as je opet potvrdio da je najbolji igrač NBA lige, a jednim potezom je podsetio zašto godinama dominira i zašto mu niko ništa ne može. U jednoj situaciji uspeo je da promaši dva zicera u roku od samo nekoliko sekundi, ali i da se iskupi za promašaje. Nije stao dok nije postigao poene u reketu prepunom igrača protivničkog tima.

Košarkaši Čikago Bulsa samo su gledali šta Jokić radi, upisuje ofanzivne skokove i na kraju poene. Nikako nisu mogli da zaustave Somborca, koji nije odustao dok loptu nije ubacio u obruč.


Na početku nove sezone srpski košarkaš je lider po broju postignutih poena, ali i po broju skokova. Na prvih sedam mečeva u sezoni čak tri puta stao na korak od tripl-dabl učinka - falila mu je samo po jedna asistencija da bude dvocifren u tri najbitnije kolone.

Pogledajte neke maestralne poteze našeg asa koji je briljirao protiv Bulsa.

U odsustvu Džamala Mareja je iskočio Majkl Porter Džunior. Njegovih 27 poena, šest skokova, dve asistencije, dve bolkade uz pet trojki iz deset pokušaja. Eron Gordon ih je ispratio sa 15 poena, 12 uhvaćenih i pet podeljenih lopti, dok je Redži Džekson imao 16 poena.