Autor: Informer.rs

05.11.2023.

13:50

Foto: Tanjug/AP

Sport

Panika u Americi! Drama zbog Nikole Jokića!

 

Košarkaši Denvera fantastično igraju na početku nove sezone. Posle odigranih sedam utakmica imaju skor 6-1, a Nikola Jokić pruža maestralne partije.

Srpski košarkaš je lider po broju postignutih poena, ali i po broju skokova. Na prvih sedam mečeva u sezoni čak tri puta stao na korak od tripl-dabl učinka - falila mu je samo po jedna asistencija da bude Nekadašnji igrač, a danas TV analitičar, Kendrik Perkins, kaže da bi srpski centar mogao da odvede Denver do prvog mesta na kraju ligaškog dela sezone. To bi timu iz Kolorada obezbedilo prednost domaćeg terena u plej-ofu.

Denver je na svom terenu nepobediv, nikome nije lako da igra u Kolordu na ogromnoj nadmorskoj visini. Perkins smatra da bi takva prednost mogla da bude od velike važnosti.

"Da sam ja konkurent u Zapadnoj konferenciji... Činio bih sve što je u mojoj moći da dobijem prednost domaćeg terena. Ako Jokić i Nagetsi ponovo budu prvi nosioci, gotovo je sve na Zapadu! Ti ljudi ne gube na svom terenu", napisao je Kendrik Perkins na Tviteru. 

Informer

Košarkaši Denvera nakon prvih sedam mečeva u sezoni imaju šest pobeda. Nagetsi su do sada odigrali četiri meča na svom terenu - redom su pobeđivali Los Anđeles Lejkerse (119:107), Jutu Džez (110:102), Dalas Maverikse (125:114) i Čikago Bulse (123:101). Srpski centar je protiv Bulsa vodio svoj tim do trijumfa sa 28 poena, 16 skokova i devet asistencija. Nagetsi sledeći meč igraju u noći između ponedeljka i utorka protiv Nju Orleansa, a zatim sledi derbi protiv Golden Stejta.