Autor: Informer.rs

06.01.2024.

10:16

Foto: tanjug/ap

Sport

Loše veče Srba u NBA! Bogdanović se ispromašivao u porazu Atlante

Denver predvođen našim Nikolom Jokićem izgubio je u dramatičnoj završnici od Orlanda sa 122:120, a srpski centar upisao je 29 poena, o čemu možete čitati u posebnom tekstu.

Od ostalih srpskih predstavnika, kapiten reprezentacije Srbije Bogdan Bogdanović pretrpeo je sa svojom Atlantom težak poraz od Indijane - 150:116.

On je za nešto više od 23 minuta na terenu postigao 16 poena uz četiri skoka, tri asistencije i dve ukradene lopte i tri izgubljene. Naročito se nije proslavio u šutu za tri poena i postigao je samo jednu trojku iz devet pokušaja.

Još jedan srpski reprezentativac Nikola Jović odigrao je 24 minuta u porazu Majamija od Finiksa rezultatom 113:97. Utakmicu je završio sa tri poena, četiri skoka i jednom asistencijom.

Vasilije Micić zakođe je poražen sa svojom Oklahomom od Bruklina - 124:115. Postigao je šest poena uz tri asistencije i imao je po jednu blokadu i ukradenu loptu.

Šansu u redovima Hjustona dobio je i Boban Marjanović,petu ove sezone. Na terenu je proveo četiri minuta i iskoristio ih je da ubaci dva poena i upiše tri skoka u porazu od Minesote sa 122:95.

Srpski trener na klupi Toronta Darko Rajaković takođe iza sebe ima neuspešno veče jer su Reptorsi upisali poraz od Sakramenta rezultatom 135:130.