Autor: Informer.rs

30.01.2024.

11:51

Foto: tanjug/ap

Sport

Ovo samo Jokić može! Veličao velikog rivala

Srpski centar je u pobedi Nagetsa (113:107) ostvario  tripl-dabl, u kojem je upisao 25 poena, 16 skokova i 12 asistencija, a Janis je bio najbolji u svom timu sa 29 poena uz 12 skokova i četiri asistencije.

Posle meča je naš as sipao komplimente na račun Janisa Adetokumba.

- On je čudo prirode, toliko je dominantan, ali takođe i čita igru, traži način za prave poteze, zanimljivo je videti da čak i on napreduje. On je sjajan takmičar, želi da pobedi svaki meč, igra sa tolikom snagom i silom, želi da pobedi uvek i to je sjajno. Na svakoj utakmici, gde god da smo igrali, u Evropi za reprezentaciju, na Ol-staru, ovde... uvek želi da pobedi - rekao je Jokić o Janisu.

Najbolji igrač Nagetsa bio je zadovoljan igrom protiv Baksa.

- Imaju sjajan tim, morali smo mnogo naporno da radimo, mislim da smo u trećoj četvrtini odigrali sjajno, da smo napravili iskorak i pokazali sebi da možemo. U četvrtoj četvrtini je bila sjajna odbrana, mislim da smo igrali dobro i to je bitno za nas. Postajemo svake godine bolji i bolji, drago mi je da sam deo toga.

Informer

Obožava Nikola da igra pod pritiskom.

- Volim da igram u ovakvim uslovima, mislim da je sjajno, za mlađe posebno. Da budem iskren, ovo je razlog zašto igramo. Zašto ja igram, da budem deo ovakvih utakmica. Da igram pod pritiskom, da igram neizvesne utakmice. Mislim da svaki igrač sanja o tome, bilo da daje doprinos ili ne, da daje doprinos u ovakvim situacijama.

Pitali su ga i da li gleda tabelu, pa je iskreno rekao:

- Ne, nikada ne gledam, mislim da je previše rano. Izvini.