• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

30.01.2024

05:36

Nemilosrdni Jokić! Mašina, opet tripl-dabl, pregazio je Janisa i Milvoki (VIDEO)

tanjug/ap

NBA

Nemilosrdni Jokić! Mašina, opet tripl-dabl, pregazio je Janisa i Milvoki (VIDEO)

Podeli vest

Milvoki nije imao šansu protiv Denvera koji je predvodio maestralni Nikola Jokić, Nagetsi su slavili sa 113:107.

Srpski centar je još tokom treće četvrtine imao tripl-dabl u džepu, a utakmicu je završio sa 25 poena, 16 skokova i 12 asistencija. Mada, nije ga šut najbolje služio, šutirao je 40 odsto iz igre (10 od 25), a posebno ga nije išao šut za tri poena (jedan od šest). Međutim, pronalazio je način kada je bilo najpotrebnije, a posebno saigrače, koji su "ispoštovali" svaku njegovu maestralnu asistenciju.

 

Foto: tanjug/ap

Nikola Jokić i Janis Adetokumbo

 

 

Jokiću je ovo bio 14. tripl-dabl u sezoni, 119. u karijeri, pa je na četvrtom mestu na večnoj listi NBA lige i pobegao je Lebronu Džejmsu koji je na petoj poziciji, a Srbin ozbiljno preti  Medžiku Džonsonu, koji je na trećoj poziciji sa 138 tripl dablova.

 

Foto: tanjug/ap

Nikola Jokić

 

Pored Nikole Jokića odlično je bio raspoložen i Džamal Marej, pa im s druge strane nisu ništa mogli Janis Adetokumbo i Lilard. Marej je postigao 34 poena, a imao je i pet 5 asistencija. U ekipi Milvokija Janis je ubacio 29 poena, a imao je i 12 skokova, uz četiri asistencije, Bruk Lopez je dodao 19 poena, a Lilard 18, uz pet asistencija.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Denver Nuggets (@nuggets)

 

Što se meča tiče, Baksi su šokirali Nagetse i vrlo brzo stekli dvocifrenu prednost 17:6, imali su čak i 13 poena viška. Ali, onda je usledila serija Nagetsa 12:0, pa su pred drugu četvrtinu prišli na 26:25 i potpuno se vratili u meč. Međutim, usledio je odgovor Milvokija i serija 8:0, pa su Baksi opet poveli, ali je Marej sa 10 vezanih poena za svoju ekipu ponovo vratio Nagetse iz minusa pred početak drugog poluvremena. U nastavku se razigrao i Nikola Jokić. Nagetsi su posle tri četvrtine vodili 82:75, kada je Srbin već imao tripl-dabl učinak sa 20 poena, 11 skokova i 10 asistencija.  Uspeo je Milvoki tokom poslednje deonice opet da povede, ali imali su pravi odgovor Jokić i društvo iz Kolorada i nisu više ispuštali prednost do kraja utakmice.

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Denver Nuggets (@nuggets)

 

 

Denver je posle ovog trijumfa na skoru 32:15  i deli drugo mesto na tabeli na Zapadu sa Oklahomom,  dok je ispred Minesota sa pobedom više. Milvoki je trenutno na skoru 32:14 i to je dovoljno za drugo mesto na istočnoj konferenciji.

 

 

 

 

Majami je poražen od Finiksa sa 118:105. Rezervista Erik Gordon bio je najefikasniji sa 23 poena, jedan manje ubacio je Buker, dok je Kevin Durant bio nadomak tripl-dabla sa 20 koševa, osam skokova i sedam asistencija.U ekipi Majamija najbolji su bili Džimi Batler sa 26 i Teri Rozir sa 21. Naš Nikola Jović nije dobio šansu ovog puta. 

NBA LIGA

Utorak


Šarlot - Njujork 92:113
Klivlend - Los Anđeles Klipers 118:108
Boston - Nju Orleans 118:112
Bruklin - Juta 147:114
Majami - Finiks 105:118
San Antonio - Vašington 113:118
Hjuston - LA Lejkers 135:119
Oklahoma - Minesota 101:107
Dalas - Orlando 131:129
Memfis - Sakramento 94:103

 

 

 

Standings provided by Sofascore

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Vesić: Beograd dobija novi tržni centar, "Evroazija" se otvara u avgustu!
Društvo

Vesić: Beograd dobija novi tržni centar, "Evroazija" se otvara u avgustu!

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić najavio je danas da se početkom avgusta očekuje otvaranje novog kineskog tržnog centra "Evroazija" na Novom Beogradu. On je naglasio da je ovaj objekat građen apsolutno po svim standardima bezbednost, što je posebno važno ako znamo šta se dešavalo nekoliko puta u kineskim radnjama, jer su oni koristili objekte koji su stari i koji nisu ni bili namenjeni za takvu vrstu prodaje. "Sada imamo ono što zaista je važno, da budu svi bezbedni i kupci i prodavci, ali i da kupci imaju komfor kupovine. Naravno tu će biti i restorana i sve ono što imaju tržni centri", rekao je Vesić.

26.06.2024

10:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Planeta

Konačno slobodan! Ovako sada izgleda Džulijan Asanž! (FOTO, VIDEO)
Planeta

Konačno slobodan! Ovako sada izgleda Džulijan Asanž! (FOTO, VIDEO)

Osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž izjasnio se krivim po jednoj optužbi za pribavljanje i objavljivanje vojnih tajni SAD, kao rezultat dogovora sa tužiocima američkog Sekretarijata za pravosuđe, čime je obezbedio sebi slobodu, a time je završena i duga pravna saga koja je pokrenula debate o slobodi štampe i nacionalnoj bezbednosti.

26.06.2024

11:28

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija