20.02.2024.

10:01

Foto: EPA

Sport

Čuveni NBA trener čestitao Jokiću, pa "bocnuo" Karmela

Popularni Melo nikada nije bio aktuelniji na našem prostoru, a razlog za to je njegov "sukob" sa Darkom Miličićem i urnebesni odgovor našeg bivšeg asa..

Ovoga puta je Džordž Karl iskoristio priliku kako bi, uz čestitke Jokićevog rođendana, suptilno prozvao i svog nekadašnjeg pulena Entonija.

"Srećan rođendan šampionu, najboljem saigraču i najboljem igraču u istoriji Denver Nagetsa koji je nosio broj 15", napisao je proslavljeni trener na svom Iks nalogu.

Upravo taj broj je nosio Karmelo dok je igrao za Karla u Nagetsima. Njih dvojica su najveći uspeh imali 2009. kada su stigli do finala Zapada, ali ih je tamo dočekao kasniji šampion, Los Anđeles Lejkers.

Karl je direktno prozvao Karmela zbog njegovih komentara da je zaslužio da mu ekipa iz Kolorada povuče "15-icu" iz upotrebe, umesto što je nosi Nikola.

Popularni "besni Džordž" je tokom karijere imao česte nesuglasice sa tadašnjom zvezdom "grumenja", a sve je to izneo u javnost kada se penzionisao i povukao iz trenerskog posla.

Informer

Džordž Karl i Karmelo Entoni 2009.

Strasti među njima se ne smiruju i samo se čeka prava prilika da jedan pomene ovog drugog u negativnom kontekstu.

Podsetimo, Karl je najviše uspeha kao glavni trener imao dok je sedeo na klupi Sijetl Supersoniksa.

Popularni "zeleni" su, predvođeni Šonom Kempom i Gerijem Pejtonom stigli do NBA finala 1996, ali je tamo čekao moćni Čikago, pa je Sijetl ostao bez šampionskog prstena.

Na klupu Denvera seo je 2005. i tamo ostao sve do 2013.