26.02.2024.

12:00

Foto: AP/Photo

Sport

Vasa preporodio Šarlot: On je jako pametan igrač i biće sve bolji!

Sjajni plejmejker je svoje NBA putovanje započeo u timu Oklahoma siti Tandera, ali se tamo nije naigrao košarke.

Potom je uključen u trejd koji ga je poslao u Šarlot i tamo mu se sreća, čini se, napokon osmehuje.

Informer

Micić u duelu sa Portlandom sinoć

Micić je sve konstantniji, a zajedno sa njim, i ekipa igra mnogo bolje. Njihov trener Stiv Kliford hvalio je Srbina nakon što je pomogao u pobedi Hornetsa nad Portlandom 92:80 sa ubačenih 11 poena i sedam astistencija.

- Vasilije je talentovan košarkaš. Njegov osećaj za igru je zaista izuzetan. Onog trenutka kada se potpuno pusti i upozna sa novim saigračima i okruženjem, biće još bolji. Njegov pregled igre i sportska inteligencija su neverovatni. Krupan je, može da dodaje i šutira, a uz to je jako pametan igrač i biće sve bolji - objasnio je bivši strateg Orlanda.

Informer

Stiv Kliford

I, zaista, "stršljenovi" već deluju mnogo bolje i uigranije. Otkako je Micić obukao dres, ostvareno je pet pobeda i samo jedan poraz i povećana je razlika u odnosu na tim ispod.

Hornetsi trenutno zauzimaju 15. mesto Istočne konferencije sa učinkom od 15 pobeda i 42 poraza i zaostaju za Torontom i Bruklinom koji imaju po 21 trijumf.

Ipak, razloga za optimizam u Severnoj Karolini ima.

Majls Bridžis je napokon rešio svoje probleme sa zakonom i, otkako je dokazano da je nevin, nekadašnji učesnik takmičenja u zakucavanjima igra sve bolje.

Uspeli su, napokon, da "potrefe" i prave igrače na draftu sa Nikom Ričardsom i Brendonom Milerom, a preko nekoliko trejdova popunili su roster i nekim iskusnim, solidnim igračima.

Informer

Brendon Miler

Ako se na sve to doda stasavanje Micićevo u NBA sistemu, možda se u Šarlotu "kuva" nešto jako zanimljivo već iduće sezone.

Izgleda su napokon navijači, naviknuti na više poraza nego pobeda, dočekali par uspešnih godina njihovih ljubimaca.

Podsećamo, Hornetsi su ove sezone ostali bez dugogodišnjeg Predsednika košarkaških operacija, Miča Kupčaka, nakon njegove iznenadne ostavke.

Nekadašnji košarkaš Los Anđeles Lejkersa je taj koji je "povukao obarač" i u ekipu doveo Micića i Grenta Vilijamsa pre isteka roka za razmenu igrača.

Informer

Mič Kupčak

Na svu sreću, njegovim odlaskom iz kancelarija Šarlota ne umanjuje se značaj i uloga koju je Vasa prvobitno zasluženo dobio.

Do kraja sezone ima još mnogo, ali se uveliko prave liste i planovi za NBA draft ovoga leta.

Prema poslednjem preliminarnom rasporedu, pretpostavlja se da će Šarlot sa četvrte pozicije birati beka šutera Kodija Vilijamsa sa univerziteta Kolorado.

Prema tome, sve ukazuje da je srpski reprezentativac u dugoročnim planovima svetlo plavih.