• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

11.02.2024

05:47

Toooo! Micić odigrao meč karijere na debiju za Šarlot (VIDEO/FOTO)

Tanjug/AP

NBA

Toooo! Micić odigrao meč karijere na debiju za Šarlot (VIDEO/FOTO)

Podeli vest

Ovo smo mesecima čekali! Srpski košarkaš Vasilije Micić briljirao je na debiju za Šarlot i vodio novi tim do pobede protiv Memfisa 115:106.

I pored toga što je tek stigao u novu ekipu, 30-godišnji košarkaš proveo je u igri 26 minuta i svaki iskoristio. Čim je stigao Srbin krenulo je i Šarlotu, ovo mu je bila prva pobeda posle deset vezanih poraza.

Micić je pre nekoliko dana napustio Oklahomu i prešao u Šarlot i već na prvom meču odigrao najbolju partiju po dolasku u Sjedinjene Američke Države. Utakmicu je završio sa 18 poena, a imao je i devet asistencija. Imao je sjajan šut iz igre, osam pogodaka iz 12 pokušaja.

Najefikasniji igrač u redovima pobedničkog tima bio je Majlsa Bridžisa koji je postigao 25. U redovima Šarlota 18 poena kao i Srbin imao je Brendon Miler, dok je Džeren Džekson sa 29 bio ubedljivo najefikasniji u Memfisu. 

 

Foto: Tanjug/AP

 

 

Ovo je Hornetsima bila tek 11. pobeda u sezoni, a Micić će novu šansu da se dokaže imati za dva dana protiv Indijane.

 

 

Atlanta je pobedila Hjuston 122:113, iako je Bogdan Bogdanović odigrao skroman meč. Navikao nas je na dvocifren broj poena, ali je sad bio skromniji. Nije imao šutersko veče, pa je utakmicu završio sa osam poena, uz tri pogotka iz 12 pokušaja iz igre, sedam skokova i dve asistencije. 

Dežont Marej se vratio posle problema sa leđima i to u velikom stilu, ubacio je 34 poena, dok je Sadik Bej dodao 24 poena. Na drugoj strani, Hjuston je predvodio Džejlen Grin koji je zabeležio trpl-dabl -  26 poena, 14 skokova i 10 asistencija. 

Atlanta je stigla do 24. pobede, juri ka plej-inu, dok je Hjustonu ovo bio četvrti poraz u nizu.

 

NBA LIGA

Nedelja

Bruklin - San Antonio 123:103

Šarlot - Memfis 115:106

Orlando - Čikago 114:108

Vašington - Filadelfija 113:119

Atlanta - Hjuston 122:113

Njujork - Indijana 111:125

Toronto - Klivlend 95:119

 

 

Standings provided by Sofascore

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Milinković: Puna podrška predsednicima Vučiću i Dodiku u borbi proriv sramne rezolucije o Srebrenici!
Politika

Milinković: Puna podrška predsednicima Vučiću i Dodiku u borbi proriv sramne rezolucije o Srebrenici!

Ovih dana smo svedoci žestokih pritisaka na Srbiju, Republiku Srpsku i srpski narod. Ipak, ovaj put su ti pritisci mnogo perfidniji, a samim tim i opasniji. Pod maskom kulture sećanja, pokušava nam se udariti žig genocidnog naroda. Zato smatram da mi Srbi nemamo pravo na ćutanje. Podrška predsednicima Vučiću i Dodiku, u borbi za nacionalno dostojanstvo i nacionalni opstanak, potrebnija je nego ikada, saopštio je načelnik opštine Gacko dr Ognjen Milinković.

21.05.2024

13:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija