12.05.2024.

07:19

Foto: tanjug/ap

Sport

Brejk u Klivlendu! Seltiksi nadigrali Kavalirse (VIDEO)

Džejson Tejtum je vodio svoj tim do nove pobede i prednosti od 2:1 u polufinalnoj seriji. Ubacio je Kavalirsima 33 poena, uz 13 skokova i šest asistencija, Džejlen Braun je dodao 28 poena i devet skokova, a Džru Holidej je upisao 18 poena.

Kod Klivlenda je Donovan Mičel bio najefikasniji sa 33 poena i šest skokova, dok je Ajzea Mobli dodao 17 poena i osam skokova, dok su Darijus Garland i Karis Lavert su imali po 15 poena.
 

Klivlend je tokom prvog dela utakmice parirao Seltiksima, koji nisu uspeli da se "odlepi" dođu do vođstva. Međutim, Bostonu se isplatio pritisak u drugom delu utakmice. Nnapravio je veliku seriju od 14:0, zablistao je Džejson Tejtum. Seltiksi su stekli dvocifrenu prednost koju do kraja meča nisu ispustili.

Košarkaši Dalasa pobedili su na svom terenu ekipi Oklahome sa 105:101 u trećoj utakmici polufinala plej-ofa Zapadne konferencije NBA lige i tako poveli sa 2:1 u seriji. Maveriksi su preokrenuli seriju u svoju korist, pošto su i pre dva dana nadigrali Tandere. Ekipu iz Teksasa su do trijumfa vodili Pi-Džej Vašington sa 27 poena, Luka Dončić je upisao novi dabl-dabl učinak od 22 poena i 15 skokova, koliko je postigao i Kajri Irving. Na drugoj strani, gostima iz Oklahome nije pomogla još jedna sjajna partija Šej Gildžesa-Aleksandera koji je meč završio sa dabl-dabl učinkom od 31 poena i 10 skokova. 

Košarkaši Denvera Nagetsa su uspeli da slave protiv Minesota Timbervulfsa sa 117:90 u trećem meču, pa su smanjili u seriji na 2:1. Priliku da izjednače imaće u noći između nedelje i ponedeljka (02.00).