Autor: Informer.rs

13.05.2024.

04:57

Foto: EPA

Sport

Jooooookić! Zakucao preko najboljeg igrača Minesote (VIDEO)

Košarkaši Denvera odigrali su sjajan meč pod dirigentskom palicom Nikole Jokića, koji je bio maestralan. Naravno, kad je MVP, trostruki. 

Srpski as je imao fenomenalno poentersko veče protiv Minesote, a susret je završio sa 35 poena, sedam skokova, sedam asistencija i tri ukradene lopte. Nikola je za dva poena šutirao nestvarnih 14/21, dok je tokom poslednje četvrtine ubacio 16 poena.

Imao je nekoliko spektakularnih poteza, ali jedan je posebno viralan na društvenim mrežama. 
Na dva minuta pre kraja poluvremena, srpskog igrača su čuvali su Gober i Tauns, ali je on našao Gordona i upisao asistenciju. Potom je Srbin zakucava u kontri i to preko najboljeg igrača domaćeg tima, Entonija Edvardsa.

Pogledajte!

Posle dva brejak je akteulni NBA šampion u ogromnoj psihološkoj prednosti, pošto su nakon dva pretrpljena brejka na početku serije odgovorili istom merom. Kada su skoro svi pomislili da bi NBA šampion mogao da bude "počišćen" pre konferencijskog finala, usledio je odgovor.  Tim Majkla Melouna upisao je dve pobede na gostovanjima, pa osim rezultatskog egala ima i psihološku prednost u seriji pred utakmicu u Denveru.