• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

13.05.2024

04:29

Jokić se naljutio, da se zna  ko je MVP! Srbin rasterao čopor "vukova"  (VIDEO/FOTO)

profimedia

NBA

Jokić se naljutio, da se zna ko je MVP! Srbin rasterao čopor "vukova" (VIDEO/FOTO)

Podeli vest

Košaršaki Denvera napravili su i drugi brejk, pobedili su Minesotu u Mineapolisu 115:107 i izjednačili na 2-2 u polufinalu Zapadne konferencije.

Peta utakmica biće odigrana u Denveru u noći između utorka i srede u 04.30 po našem vremenu, pa Nikola Jokić i društvo imaju šansu da naprave preokret pred svojim navijačima.

Maestralni Nikola Jokić je ubacio u šestu brzinu i još jednom pokazao zašto je on pravi MVP, a ovog puta su mu pomogli Džamal Marej i Eron Gordon, a kad je tako Denver ne mora da brine. Nosili su zajedno Nagetse do pobede i drugog brejka protiv Minesote. Srbin je meč završio meč sa 35 poena, a imao je po sedam skokova i asistencija, tri ukradena lopte. S druge strane, najefikasniji igrač bio je bek "vukova" Entoni Edvards sa 44 poena.

Šampion NBA lige je bio najbolji kada je bilo najteže i najpotrebnije. Posle duela u Koloradu i dve pobede Minesote, malo ko je verovao da Jokić i drugovi mogu da se vrate u život, svi su ih otpisali. Ali, baš to je motivisalo pulene trenera Majkla Melouna, posebno Srbina, koji je odigrao još jedan briljantan meč. Jokić je samo u četvrtoj deonici, dok je imao četiri faula,  ubacio 16 poena i čuvao Denver dok su "vukovi" saletali s svih strana, ali do preokreta nisu mogli. U ekipi Denvera Gordon je ubacio 27 poena uz samo jedan promašaj iz igre (11/12), Marej je stao na 19 uz osam asistencija i pet skokova, Kristijan Braun je dodao 11, a Džastin Holidej 10 poena. S druge strane, pored Edvardsa, Rudi Gober je imao dabl-dabl učinak od 11 poena i 14 skokova, Karl Entoni Tauns samo 11 poena, Majk Konli je ubacio 15, a po 11 poena su postigli Mekdenijels i Naz Rid.

 

Foto: profimedia

 

 

Bolje je Minesota otvorila utakmica, sa više želje i energije od Denvera. Edvards je plesao po terenu, pa je domaćin nakon desetak minuta igre imao sedam poena viška - 22:15. Međutim, eksplodirao je Gordon, koji je briljirao i u dobrani i u napadu, uspeli su Nagetsi da zaustave nalet Minesote koja skoro pet minuta nije poentirala iz igre, pa je ekipa iz Kolorada pred drugih 12 minuta vodila 29:24. 

Nagetsi su nastavili da gaze "vukove". Otvorili su drugu četvrtinu serijom 12:2, poveli 41:26 i utušali navijače Minesote. Denver je napravio seriju 26:4 računajući  prvu četvrtinu. Bilo je 22:15 za Minesotu, a gosti su preokrenuli na 41:26 pa nije bilo lako "vukovima" da se konsoliduju posle takvog udarca. Nastavio je Jokić da rešeta koš domaćina i  Nagetsi u jednom momentu imali i +15 - 50:35. Uspela je Minesota ipak  da konsoliduje redove, Edvards je opet proradio i doveo ekipu na minus sedam poena i to na 33 sekunde pre kraja prvog dela meča- 56:49. Ali, usledio je hladan tuš, ekspresan odgovor Jokića i ekipe iz Kolorada, serija od 8:0 uz ludačku trojku Mareja uz zvuk sirene sa pola terena pa je Denver pred drugi deo meča vodio 64:49. 

 

 

 

 

Minesota je sa tri trojke otvorila drugo poluvreme, dok su s druge strane koš Minesote punili Marej i briljantni Gordon, pa je Denver imao 18 poena viška  - 76:58. Ali, usledio je žestok odgovor domaćina, pre svih Edvardsa koji je zatrpao koš Nagetsa i topio "Minus". Imali su gosti odgovor i za njega preko Mareja, Gordona i Holideja, ali je as "vukova" uspeo pred poslednju deonicu da dovede Minesotu na 11 poena zaostatka - 79:90. S druge strane dobro se držao Denver s obzirom na to da je veći deo četvrtine odigrao bez Jokića koji je bio na klupi zbog četiri faula.

Svim silama su se Timbervulvsi trudili da istope minus Nagetsa, ali na sve su odgovor imali gosti  iz Kolorada. Nisu ispuštali prednost do kraja meča, Jokić je dirigovao i ubacio 16 poena tokom poslednje deonice, pa je nakon četiri utakmice rezultat 2-2 i idemo ispočetka.

 

 

Aktuelni šampion NBA lige još jednom je pokazao da može da igra najbolje kada je najteže i kada ga svi otpišu. Posle duela u Koloradu i dve pobede Minesote, malo ko je verovao da Jokić i drugovi mogu u dva navrata da zaustave neverovatnog Edvardsa i vrate egal u ovu seriju. Ipak, upravo to se i dogodilo. Nikola Jokić je samo u četvrtoj deonici ubacio 16 poena, a ukupno 33 poena, uz 7 skokova i 7 asistencija. Na drugoj strani, najefikasniji je bio Entoni Edvards sa 44 poena.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija