15.05.2024.

04:45

Foto: profimedia

Sport

Momenat za pamćenje! Jokić dobio MVP nagradu (VIDEO/FOTO)

Treći put u poslednje četiri godine je nejkorisniji igrač regularnog dela NBA lige, a oduvao je konkurenciju! Jokić je odigrao 72 utakmice tokom ligaškog dela u kom je Denver završio kao drugoplasirani, prosečno je beležio 26,4 poena, 10,8 skokova i 8,3 asistencije.

Uoči početka pete utakmice plej-ofa u Denveru, momku iz Sombora je uručena nagrada za MVP-a najjače košarkaške lige na svetu. Nagradu mu je uručio prvi čovek NBA lige Adam Silver, a potom su saigrači okružili Jokića da mu čestitaju i da zajedno proslave.

Pogledajte!

Informer

Informer

 


Svi su bili u posebno dizajniranim majicam. Na leđima je pisalo MVP, a na prednjoj strani je "Sećate li se kada ste mi se smejali", uz čuvenu Jokićevu sliku iz dečačkih dana kada je u Somboru bio obučen u duks Nagetsa i ne sluteći da će jednoga dana postati  legenda kluba.
 

Odneo je Srbin apsolutnu pobedu u izboru za MVP sezone, svidelo se to nekome ili ne. Reprezentativcu Srbije u leđa gledaju Šej Gildžes Aleksander i Luka Dončić. Prema zvaničnim glasovima objavljenim na NBA platformi, Jokić je zaradio 79 glasova za prvo, 18 za drugo i čak dva za treće mesto, što mu je donelo 926 bodova. Imao je 51 bod više nego pre dve godine, kada je dobio drugo MVP priznanje. Šej Gildžes Aleksander je imao 15 glasova za MVP, 40 za drugo i treće mesto, plus tri za četvrtu i jedan za petu poziciju, što mu je donelo 640 bodova, skoro 300 manje od Srbina. Luka Dončić je daleko iza sa samo četiri prva izbora, 36 drugih, 50 trećih i osam četvrtih - kupno 566 bodova.

Naš as je iza sebe ostavio strašne asove, ali i stao rame uz rame sa NBA legendama. Pored Srbina Mozes Meloun (1979, 1982, 1983), Leri Bird (1984, 1985, 1986) i Medžik Džonson (1987, 1989, 1990) su do sada tri puta birani za najbolje. Takođe, Nikola je sad u elitnom društvu, postao je deveti igrač sa tri ili više MVP priznanja, pridružio se Karimu Abdulu Džabaru (šest), Majklu Džordanu i Bilu Raselu (pet), Viltu Čemberlenu i Lebronu Džejmsu (četiri), te kao što smo već pomenuli Mozesu Melonu, Lariju Birdu i Medžiku Džonsonu (tri).