15.05.2024.

13:31

Foto: profimedia

Sport

Hrvat opleo po Jokićevim hejterima! Brisali ste pod sa njim, sad gledajte!

Denver je, predvođen Jokićem, jutros savladao Minesotu sa 112:97 i sada vodi sa 3:2 u polufinalnoj seriji.

Nikola je na petom meču, koji je prethodno okarakterisao kao najteži u njegovom životu, ubacio 40 poena i tako zapušio usta svim kritičarima koji su predviđali njegov pad nakon pobede Minesote u prva dva duela. U kritikama upućenim Nikoli prednjačili su Čarls Barkli i Šekil O'Nil.

Čarls je smatrao da će Minesota počistiti Denver i Jokića, možda čak i sa 4:0 u seriji. Sa druge strane, Šek je u direktnom prenosu, pred milionskim auditorijumom i u razgovoru sa Nikolom, izjavio da je MVP nagradu trebalo da dobije Šaj Gildžes Aleksander, a ne Srbin.

Informer

Petrović smatra da su upravo te izjave motivisale našeg asa da sam na svojim leđima ponese Denver do tri pobede i preokreta u seriji.

"Ključna stvar serije Denver - Minesota je u tome da su svi, koji komentarišu tu plej-of seriju, nakon prve dve pobede "vukova" u gostima obrisali pod sa Jokićem. Od tada stvar je postala lična. Ili kako bi rekao Rudi Tomjanović (bivši trener, dvostruki šampion sa Hjustonom, prim.aut.): "Nikad ne potcenjuj srce šampiona", napisao je Petrović na društvenoj mreži "Iks".

Ovim povodom oglasio se i čuveni američki novinar Vik Lombardi, koji smatra da su Šekove reči naročito trgle Jokića i da mu je to dalo dodatnu snagu da svima pokaže da je MVP.

"Velika asistencija Šekila O'Nila. Posle njegovog brbljanja Nikola Jokić je nezaustavljiv", napisao je Lombardi na društvenim mrežama.