• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

15.05.2024

07:00

MVP Jokić oduvao "vukove"! Srbin razmontirao Minesotu  (VIDEO/FOTO)

tanjug/ap

NBA

MVP Jokić oduvao "vukove"! Srbin razmontirao Minesotu (VIDEO/FOTO)

Podeli vest

Denver Nagetsi su pregazili Minesotu 112:97 u petom meču i sad vode sa 3-2 upolufinalnoj seriji Zapadne konferencije.

U noći kada mu je uručeno prestižno MVP priznanje, Nikola Jokić je pregazio Minesotu, sa čak 16 poena u trećoj četvrtini rešio meč i pobednika petog duela. Preokrenuo je Srbin seriju, pa su Nagetsi nadomak finala Konferencije, pošto vode 3-2. 

 

Foto: tanjug/ap

 

 

Opet je Srbin bio najbolji kada je bilo  najvažnije. Nestvaran meč odigrao je Jokić, održao je doktor čas košarke "vukovima", izluđivao Gobera koji će posle ovog meča možda potražiti pomoć stručnjaka, jer je nerealno šta mu je naš as radio.  U trećoj četvrtini kada se lomio meč praktično sam je igrao i slomio otpor i svaku nadu Minesote. Ubacio je 40 poena za isto toliko minuta, zabeležio 13 asistencija, sedam skokova i nijednu izgubljenu loptu.

Eron Gordon je imao 18 poena i 10 skokova, Džamal Marej i Kentavijus Kaldvel - Poup su dodali po 16, dok je Kirstijan Braun imao 10. S druge strane, Karl-Entoni Tauns je ubacio 23, Entoni Edvards i Rudi Gober po 18.
 

 

 

Pre početka pete utakmice Nikoli Jokuću uručena je MVP nagrada, treća koju je dobio u poslednje četiri godine. Nagradu mu je uručio prvi čovek NBA lige Adam Silver, a potom su saigrači okružili Jokića da mu čestitaju i da zajedno proslave. Svi su bili u posebno dizajniranim majicama za ovu priliku. Na leđima je pisalo MVP, a na prednjoj strani je "Sećate li se kada ste mi se smejali", uz čuvenu Jokićevu sliku iz dečačkih dana kada je u Somboru bio obučen u duks Nagetsa i ne sluteći da će jednoga dana postati legenda kluba iz Kolorada. 

 

 

Denver je vodio posle prvih 12 minuta igre 28:26, mada smo videli izjednačenu prvi deonicu, ali je dominirao MVP Nikola Jokić sa 12 poena i četiri asistencije. Početkom druge deonice niko ništa nije mogao da pogodi, posebno gosti. Videlo smo tri vezana faula Vulvsa u napadu, pa onda tri i po minuta bez koša iz igre, prava je šteta što to Denver nije iskoristio na pravi način. Odlično su igrači Nagetsa čuvali Edvardsa, koji ništa nije mogao da pogodi, pa je na kraju prvog dela meča imao samo pet poena, a Minesota u svojim redovima bez raspoloženog pojedinca , pa se može reči da je još i dobro prošla. Posle prvog dela meča bili su gosti samo na minus šest poena, Denver je vodio 50:44. MVP Jokić je gazio u svom  stilu, punio je koš "vukova", ali i razigravao saigrače. Nakon prvog dela utakimice bio je na 19 poena, a imao je pomoć Brauna i Poupa sa poo sedam poena.

 

Foto: tanjug/ap

 

 

Minesota je u šestoj brzini otvorila treću četvrtinu serijom 11:3 pa je povela 55.53. Ali, nije to dugo potrajalo. Na seriju gostiju odgovorili su Nagetsi na krilima Jokića i to serijom 9:2 i vratili vođstvo 64:57. Jokić je do ludila dovodio "vukove", prvo tačdaunom za Mareja, pa je maltretirao nesrećnog Gobera koji je samo širio ruke, nije imao rešenje ta briljantnog Srbina na čijim krilima je Denver došao do dvocifrene prednosti 76:63. Gosti su bili očajni u tom momentima, bez rešenja i ideje u napadu, a još manje za Nikolu Jokića koji je rešio meč u ovoj deonici, postigao čak 16 poena i doneo Denveru +14 pred poslednju četvrtinu - 88:74.
 

Foto: profimedia

 

 

Jokića nije bilo na parketu na startu četvrtine četvrtine što su "vukovi" iskoristili i prišli na deset poena - 90:80. Ali, vratio se odmah Srbin Denver je uzvratio serijom 8:0, poveo 98:80 odbio nalet Minesote, postavio goste gde im je mesto i na kraju ubedljivo slavio 112:97.

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Vidovdan je najveći srpski zavet! Njegoš je prikazao njegovo lice i naličje kroz svoja najznačajnija dela!
Live TV

Vidovdan je najveći srpski zavet! Njegoš je prikazao njegovo lice i naličje kroz svoja najznačajnija dela!

Sutra je Vidovdan i ljudi kažu da svako od nas treba da ima svoj Kosovski boj i svoj Vidovdan, odnosno da svako od nas treba da se opredeli za svoj sistem vrednosti. Po mišljenju Makrovića, Vidovdan je naša osveštana bol. Kosovo i Vidovdan nisu cela naša istorija, ali jesu središte te istorije. Na ovu temu u emisiji "Info veče" govorio je pravoslavni publicista Vladimir Dimitrijević.

27.06.2024

22:30

Čak i da Rusija okupira celu Ukrajinu, rat se neće završiti! Dve velike sile bore se za lične interese i ni jedna neće popustiti!
Live TV

Čak i da Rusija okupira celu Ukrajinu, rat se neće završiti! Dve velike sile bore se za lične interese i ni jedna neće popustiti!

Mnogi analitičari prognoziraju da će naredna polovina godine biti malo mirnija od prve. Ipak, nagoveštavaju se nova ratna žarišta u svetu. O ratovima i geopolitici u emisiji "Rat uživo" govorili su Marko Matić iz Centra za odgovorne medije i prof. dr Dragan Škobalj, ekspert za energetiku. Uživo u program, putem vajber uključenja javio se i ratni reporter i novinar Igor Damjanović, kao i novinar Dejan Jelača.

27.06.2024

19:44

Kako su prodali Miloševića Hagu? Njegov čuveni govor na Gazimestanu okupio je dva miliona Srba! (VIDEO)
Live TV

Kako su prodali Miloševića Hagu? Njegov čuveni govor na Gazimestanu okupio je dva miliona Srba! (VIDEO)

Ako se vratimo u 1989. godinu, setićemo se Miloševićevog govora na Gazimestanu. Neke rečenice izvučene su iz konteksta i tako su korišćene kao navodni dokazi protiv njega na sudu u Hagu. Takođe na Vidovdan predsednik Milošević izručen je Hagu. Da li je sve to moralo i u čemu je simbolika Vidovdana kroz celu srpsku istoriju govorili su u "Info danu" Drušan Proroković i Zoran Anđelković.

27.06.2024

18:03

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?
Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?

Primetili ste sigurno i videli mnoge da se prolazeći pored crkve, bilo pešice, bilo nekim prevoznim sredstvom, prekrste. Možda i vi to često radite, a ne znate da li postupate ispravno ili je pak reč o sujeverju.

26.06.2024

15:17