• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

15.05.2024

04:45

Momenat za pamćenje! Jokić dobio MVP nagradu (VIDEO/FOTO)

profimedia

NBA

Momenat za pamćenje! Jokić dobio MVP nagradu (VIDEO/FOTO)

Podeli vest

Nikola Jokić je pred peti meč Denvera i Minesote u polufinalu Zapadne konferencije dobio MVP nagradu.

Treći put u poslednje četiri godine je nejkorisniji igrač regularnog dela NBA lige, a oduvao je konkurenciju! Jokić je odigrao 72 utakmice tokom ligaškog dela u kom je Denver završio kao drugoplasirani, prosečno je beležio 26,4 poena, 10,8 skokova i 8,3 asistencije.

Uoči početka pete utakmice plej-ofa u Denveru, momku iz Sombora je uručena nagrada za MVP-a najjače košarkaške lige na svetu. Nagradu mu je uručio prvi čovek NBA lige Adam Silver, a potom su saigrači okružili Jokića da mu čestitaju i da zajedno proslave.

Pogledajte!

 

Foto: profimedia

 

 

Foto: profimedia

 


Svi su bili u posebno dizajniranim majicam. Na leđima je pisalo MVP, a na prednjoj strani je "Sećate li se kada ste mi se smejali", uz čuvenu Jokićevu sliku iz dečačkih dana kada je u Somboru bio obučen u duks Nagetsa i ne sluteći da će jednoga dana postati  legenda kluba.
 

Odneo je Srbin apsolutnu pobedu u izboru za MVP sezone, svidelo se to nekome ili ne. Reprezentativcu Srbije u leđa gledaju Šej Gildžes Aleksander i Luka Dončić. Prema zvaničnim glasovima objavljenim na NBA platformi, Jokić je zaradio 79 glasova za prvo, 18 za drugo i čak dva za treće mesto, što mu je donelo 926 bodova. Imao je 51 bod više nego pre dve godine, kada je dobio drugo MVP priznanje. Šej Gildžes Aleksander je imao 15 glasova za MVP, 40 za drugo i treće mesto, plus tri za četvrtu i jedan za petu poziciju, što mu je donelo 640 bodova, skoro 300 manje od Srbina. Luka Dončić je daleko iza sa samo četiri prva izbora, 36 drugih, 50 trećih i osam četvrtih - kupno 566 bodova.

Naš as je iza sebe ostavio strašne asove, ali i stao rame uz rame sa NBA legendama. Pored Srbina Mozes Meloun (1979, 1982, 1983), Leri Bird (1984, 1985, 1986) i Medžik Džonson (1987, 1989, 1990) su do sada tri puta birani za najbolje. Takođe, Nikola je sad u elitnom društvu, postao je deveti igrač sa tri ili više MVP priznanja, pridružio se Karimu Abdulu Džabaru (šest), Majklu Džordanu i Bilu Raselu (pet), Viltu Čemberlenu i Lebronu Džejmsu (četiri), te kao što smo već pomenuli Mozesu Melonu, Lariju Birdu i Medžiku Džonsonu (tri).

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Vidovdan je najveći srpski zavet! Njegoš je prikazao njegovo lice i naličje kroz svoja najznačajnija dela!
Live TV

Vidovdan je najveći srpski zavet! Njegoš je prikazao njegovo lice i naličje kroz svoja najznačajnija dela!

Sutra je Vidovdan i ljudi kažu da svako od nas treba da ima svoj Kosovski boj i svoj Vidovdan, odnosno da svako od nas treba da se opredeli za svoj sistem vrednosti. Po mišljenju Makrovića, Vidovdan je naša osveštana bol. Kosovo i Vidovdan nisu cela naša istorija, ali jesu središte te istorije. Na ovu temu u emisiji "Info veče" govorio je pravoslavni publicista Vladimir Dimitrijević.

27.06.2024

22:30

Čak i da Rusija okupira celu Ukrajinu, rat se neće završiti! Dve velike sile bore se za lične interese i ni jedna neće popustiti!
Live TV

Čak i da Rusija okupira celu Ukrajinu, rat se neće završiti! Dve velike sile bore se za lične interese i ni jedna neće popustiti!

Mnogi analitičari prognoziraju da će naredna polovina godine biti malo mirnija od prve. Ipak, nagoveštavaju se nova ratna žarišta u svetu. O ratovima i geopolitici u emisiji "Rat uživo" govorili su Marko Matić iz Centra za odgovorne medije i prof. dr Dragan Škobalj, ekspert za energetiku. Uživo u program, putem vajber uključenja javio se i ratni reporter i novinar Igor Damjanović, kao i novinar Dejan Jelača.

27.06.2024

19:44

Kako su prodali Miloševića Hagu? Njegov čuveni govor na Gazimestanu okupio je dva miliona Srba! (VIDEO)
Live TV

Kako su prodali Miloševića Hagu? Njegov čuveni govor na Gazimestanu okupio je dva miliona Srba! (VIDEO)

Ako se vratimo u 1989. godinu, setićemo se Miloševićevog govora na Gazimestanu. Neke rečenice izvučene su iz konteksta i tako su korišćene kao navodni dokazi protiv njega na sudu u Hagu. Takođe na Vidovdan predsednik Milošević izručen je Hagu. Da li je sve to moralo i u čemu je simbolika Vidovdana kroz celu srpsku istoriju govorili su u "Info danu" Drušan Proroković i Zoran Anđelković.

27.06.2024

18:03

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?
Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?

Primetili ste sigurno i videli mnoge da se prolazeći pored crkve, bilo pešice, bilo nekim prevoznim sredstvom, prekrste. Možda i vi to često radite, a ne znate da li postupate ispravno ili je pak reč o sujeverju.

26.06.2024

15:17