16.05.2024.

05:59

Foto: tanjug/ap

Sport

Amerikanac pljuvao i prozivao Jokića pre 5 dana, a sad mu se "šlihta"

Srpski centar je dominirao u pobedi Denvera u petom duelu polufinala Zapada (112:97). Jokić je utakmicu završio sa 40 poena, sedam skokova, 13 asistencija, dve ukradene i bez izgubljene lopte.

Hauard, bivši centar LA Lejkersa, pre nekoliko dana pokušao je da umanji novi uspeh Srbina koji je treći put u karijeri postao MVP lige, a sad mu se divi.

"Naljutili ste Jokića – sada radi sve", napisao je Hauard uz fotografiju, koja je, ipak, obrađena u fotošopu. Na njoj se vidi kako Jokić zakucava pored Entonija Edvardsa, ali uz nerealan odraz. Mada, zakucavao je Nikola protiv Minesote češće neko u nekim prethodnim mečevima, što je očigledno sve oduševilo.

Informer

Zaključak Haurda ima smisla. Minesota je dobila prva dva meča koja su odigrana u Denveru. Nakon toga su samo igrači Nagetsa verovali da mogu da se vrate u život, jer su ih svi ostali otpisali. Čak su prognozirali da će ih Minesota počistiti u četiri meča, pesebno što Jokić nije bio na prepoznatljivom nivou. Potom je Srbin dobio MVP nagradu, pa su i njega hteli da ponize komentarima da nije zaslužio treće prestižno priznanje. Horska hajka je na kraju skupo koštala Minesotu, čiji igrači su se već videli u finalu Zapada, a Nikola je preneo na saigrače malo i srpskog inata, vezali su tri strašna meča, vode 3-2 i u noći između četvrtka i petka u 02.30 imaju prvu meč loptu. Trener Majkl Meloun je igrače posle dva poraza motivisao tako što je napravio video snimak sa izjavama poznatih ličnosti koje su otpisale Nagetse. Pokazao ga je igračima pred prvi meč u Mineapolisu i odradio strašan posao, jer je bio pokretačka snaga "grumenja" i na dva naredna duela. Eto šta se desi kad naljute trostrukog MVP-a.