10.06.2024.

10:00

Foto: AP/Photo

Sport

Dončić ne gubi nadu: U košarci pobeđuje ko daje koševe, nismo iskoristili priliku

Reprezentativac Slovenije je susret završio sa tripl-dabl učinkom 32 poena, 11 skokova i asistencija, ali to nije bilo dovoljno kako bi se raspoloženi "kelti" savladali na legendarnom parketu "TiDi gardena".

Svaki poraz je propuštena šansa. Imali smo priliku, nismo je iskoristili i to je sva priča. U košarci pobedi onaj ko da više koševa, to su ovaj put bili oni. To je sva filozofija - rekao je Luka.

Informer

Dončić u duelu sa Al Horfordom

Smatra da je velikim delom krivica i njegova, zbog četiri promašena slobodna bacanja i čak osam izgubljenih lopti. Takođe, pred sam početak susreta postajala je nedoumica da li će sjajni bek uopšte nastupati u drugom meču zbog povrede. Dončić je rekao da se oseća dobro.

- Mislim da su moje izgubljene lopte i promašeni penali odlučili utakmicu. Iskreno postajale su nedoumice. Međutim, kada izađeš na teren sve se to zaboravi. Osećao sam se dobro i to je to - priznao je slovenački košarkaš.

Informer

Dončić u borbi sa Džruom Holidejom

Za kraj je prokomentarisao šta očekuje njegov tim u naredna dva susreta koji će se igrati u Teksasu.

Oni su sjajan tim, nisu bez razloga regularni deo sezone okončali na prvom mestu. Moramo da budemo bolji, prvo ja, pa i svi ostali da bi uspeli da ih savladamo i ostanemo u borbi za tron - objasnio je Dončić.