24.10.2024.

18:35

Foto: EPA

Sport

Embid pod istragom NBA lige! Lažni MVP na udaru zbog ponašanja!

Očekuje se da istraga bude pokrenuta krajem ove sedmice, nakon što je Filadelfija saopštila da Embid neće biti spreman za početak sezone i da će propustiti prvu nedelju takmičenja.

Bivši MVP lige nije učestvovao ni u Letnjoj ligi, a izjavio je da planira da izbegava igranje utakmica u razmaku od dva dana kako bi očuvao snagu za plej-of. Međutim, prema američkim medijima, postoji sumnja da su prekršena pravila NBA lige, koja zabranjuju igračima da propuštaju utakmice bez opravdanih povreda ili specifičnih izuzetaka.

Ovakvo ponašanje izazvalo je oštru reakciju Kevina Garneta, legende NBA, koji je izjavio: 

- Liga mora ovo da dovede u red. Ovo se otelo kontroli. Ne samo da igrači ne treniraju, nego ne žele ni da igraju dva dana zaredom? Ovo je loše i za Filadelfiju. Moraš da imaš ritam.

Istraga će pokazati da li su Embid i Filadelfija prekršili pravila najjače košarkaške lige sveta, što bi moglo imati dalekosežne posledice.

Jasno je da Embid neće početi sezonu za Filadelfiju za sada, ali sa druge strane srpski trojac Bogdanović, Micić i Jović je na solidan način otvorio takmičenje.