• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

24.10.2024

06:58

Solidan start Srba u NBA! Bogdanović i Micić se radovali, Jovićev Majami pregažen (VIDEO/FOTO)

Tanjug/AP

NBA

Solidan start Srba u NBA! Bogdanović i Micić se radovali, Jovićev Majami pregažen (VIDEO/FOTO)

Podeli vest

Solidan ulazak Srba u novu NBA sezonu. Bogdan Bogdanović i Vasilije Micić su se radovali na premijeri, ali ne i Nikola Jović.

Bogdan Bogdanović može da bude zadovoljan, jer je njegova Atlanta savladala Bruklin Neste sa 116:110. Kapiten reprezentacije Srbije je u igru proveo  27 minuta, a postigao je osam poena, uz šut iz igre 2/6, sve za tri poena, uz dva pogođena slobodna bacanja. Pored toga, imao je  dva skoka, dve asistencije i isto toliko blokada.

Tre Jang je bio najbolji u ekipi Hoksa sa 30 poena i 12 asistencija, Onjeka Okongvu ubacio je 28 poena. S druge strane, Neste je predvodio Kem Tomas  sa 36 poena. Vilson je dodao 16, Džonson 14, Šreder 13 poena.

Foto: Tanjug/AP

 

Orlando Medžik je na startu nove sezone pregazio Majami sa 116:97. Naš Nikola Jović odigrao je dobar meč. Meč je završio sa 15 poena, a imao je  7/15 iz igre i 1/7 za tri, uz pet skokova, asistenciju, ukradenu i blokadu za 24 minuta igre.

Kod Majamija je Rozir imao 19, Hiro 14, dok je Džimi Batler šutirao 1/8 za 26 minuta i meč završio sa tri poena. S druge strane, nerešiva enigma za Hit bio je Paolo Bankero sa 33 poena i 11 skokova, a ispratili su ga Franc Vagner sa 23 i Geri Heris sa 18 poena.

Foto: Tanjug/AP

Nikola Jović dvocifren u porazu Majamija

 

 


Šarlot Hornetsi su posle preokreta došli do pobede  na veoma teškom gostovanju, savladali su Hjuston Roketse sa 10:105. Skroman učinak imao je Vasilije Micić sa pet poena i pet skokova, a dodao je po jednu asistenciju i ukradenu loptu, uz tri izgubljene.

Bol je vodio Šarlot sa 34 poena uz 11 asistencija, a pratio ga je Tre Men sa 24, dok je jedini još dvocifren bio Majls Bridžis sa 10 poena. Kod Hjustona su se istakli Džejlen Grin sa 28 i Šengun sa 25 poena i 18 skokova.

Što se tiče ostalih mečeva Golden Stejt Voriorsi si pobedili Portland 139:104. Najefikasniji u Voriorsima bili su Badi Hild sa 22, Vigins sa 20 poena i Stef Kari sa 17 poena, devet skokova i 10 asistencija. Kod TrejlBlejzersa istakli su se Skut Henderson sa 22, Grent sa 16 i Avdija i Sajmons sa po 15 poena. Diandre Ejton upisao je dabl-dabl sa 10 poena i 11 skokova.

Sjajnu utakmicu odigrali su Sansi i Klipersi, a na kraju je Finiks slavio posle produžetka sa 116:113. Heroj Sansa bio je Kevin Durent. On je na 21 sekundu do kraja pogodio težak šut pa se otišlo u produžetak. U nastavku su Durent i Bil bili glavni na parketu. Kevin je bio najbolji sa 25 poena,  Bredli Bil ubacio je 24, Devin Buker 25 i po 11 poena Nurkić i Tajus Džons. Kod Klipersa su se istakli Džejms Harden sa 29 poena, 12 skokova i osam asistencija i Ivica Zubac sa 21 poenom i devet skokova.

Sasvim solidni nastupi srpskih košarkaša kada se uzme sve u obzir, ali jedna vest je tokom jutra šokirala javnost. Naime, Džoel Embid neće početi sezonu za Filadelfiju zbog istrage koja je pokrenuta protiv njega zbog toga što izbegava određene mečeve u regularnom delu sezone, da bi bio odmorniji za plej-of.

Foto: tanjug/ap

Kevin Durent vodio Finiks do trijumfa

 

 

 

 

NBA LIGA

Detroit - Indijana 109:115

Majami - Orlando 97:116

Filadelfija - Milvoki 109:24

Toronto -  Klivlend 136:106

Atlanta - Bruklin 120:116

Nju Orleans - Čikago 123:111

Hjuston - Šarlot 105:110

Juta - Memfis 124:126

Portland - Golden Stejt Voriors 104:139

LA Klipers - Finiks 113:116

 

Standings provided by Sofascore

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Jadne i bedne manipulacije tajkunskog glasila "Danas"! Pokazali svoje pravo lice, jedini cilj im je da svakodnevnim lažima ocrne Vučića!
Politika

Jadne i bedne manipulacije tajkunskog glasila "Danas"! Pokazali svoje pravo lice, jedini cilj im je da svakodnevnim lažima ocrne Vučića!

U svom najnovijem izdanju, tajkunski list "Danas" pokazao je svoje pravo lice, čak i na naizgled benignoj temi. U naslovnoj priči, koja se prvobitno činila neutralnom, uredništvo je odlučilo da doda malo "sočnosti" - najpre su izbacili jednu rečenicu, a zatim su pokušali da manipulištu s podnaslovima u kojima se spominju "ljudska prava", "demokratija" i "autojkratija".

28.10.2024

07:49

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Tramp pokreće totalni rat protiv ovih?! Kada pobedi, spremio je žestoku osvetu: Evo šta su mu uradili u samom finišu kampanje!
REPUBLIKANCI BESNI

Tramp pokreće totalni rat protiv ovih?! Kada pobedi, spremio je žestoku osvetu: Evo šta su mu uradili u samom finišu kampanje!

Ako Donald Tramp postane novi predsednik Sjedinjenih Američkih Država, on će pokrenuti „totalni rat“ protiv britanskog premijera Kira Starmera zbog navodnog mešanja Laburističke partije u američke izbore u korist potpredsednice Kamale Haris, prenosi Dejli mejl pozivajući se na neimenovane izvore iz Konzervativne partije.

28.10.2024

07:10

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija