25.10.2024.

07:47

Foto: Tanjug/AP

Sport

Dončić i Klej razbili Sparse! Luka majstorski otvorio novu NBA sezonu! (VIDEO)

Iako Dončić nije briljirao u šutu, bio je presudan kada je bilo najpotrebnije, što je omogućilo Dalasu da kontroliše utakmicu u završnici.

Tompson je od početka utakmice bio izuzetno raspoložen, postigavši prve poene za novi tim upravo na asistenciju Dončića.

Uz njega, solidan učinak imali su i Irving i Lajvli sa po 15 poena, dok je Dalas preokrenuo rezultat u trećoj četvrtini serijom trojki koje su omogućile Maveriksima da povise prednost na +8.

Dok su Maveriksi uspešno otvorili sezonu, Denver Nagetsi su, uprkos tripl-dablu Nikole Jokića, poraženi na svom terenu u prvoj utakmici protiv Oklahoma siti Tandera.

S druge strane, Dalas je uspeo da održi prednost u poslednjem periodu i pobegne na +17, čime su sprečili bilo kakav povratak Sparsa.

U timu San Antonija, najefikasniji su bili Šampejn i Sošan sa po 18 poena, dok su Barns i Vembanjama dodali po 17, ali to nije bilo dovoljno da se zaustavi motivisani Dalas predvođen Dončićem i debitantom Tompsonom.

Jedan od najboljih poteza večeri videli smo u porazu Denvera, kada je Nikola Jokić poslao pas sa celog terena za Erona Gordona.

Svi rezultati sinoćnih utakmica u NBA ligi:

Denver Nagets - OKLAHOMA SITI TANDER (87:102)

Vašington Vizards - BOSTON SELTIKS (102:122)

DALAS MAVERIKS - San Antonio Spars (120:109)

Sakramento Kings - MINESOTA TIMBERVULVS (115:117)