26.10.2024.

08:55

Foto: profimedia

Sport

Jokićev hejter ponovo udara! Razvezao mu se jezik nakon poraza Denvera!

Srpski košarkaš Nikola Jokić otvorio je sezonu impresivnim tripl-dabl učinkom u prvom meču protiv Oklahoma Siti Tandera, ali je njegov tim Denver Nagetsi pretrpeo težak poraz sa 102:87.

Iako je Jokić dominirao na terenu, nedostatak podrške od strane saigrača i loša forma tima izazvali su talas kritika, među kojima se istakao analitičar i bivši NBA igrač Kendrik Perkins.

U svom osvrtu na utakmicu, Perkins, koji često kritikuje Jokića, ovog puta je stao u njegovu odbranu i kritikovao pre svega Džamala Mareja.

Informer

Džamal Marej i Nikola Jokić

Perkins je naglasio kako Denver, posebno Marej, mora hitno da pruži podršku Jokiću, rekavši:

- Džamale, pomozi svom bratu. Razumem da je ime izgradio u plej-ofu, ali oni su izgubili Kaldvel-Poupa i Marej mora da podigne nivo igre. Može li da bude Ol-star kalibar igrača tokom sezone? Čoveče, ovo se dogodilo i na Olimpijskim igrama, deluje izgubljeno bez Nikole na terenu. Treba da pristupi sezoni kao da ima nešto da dokaže - upozorio je Perkins, osvrćući se i na Marejevu raniju nesigurnost tokom Olimpijskih igara. On je dodao da Marej deluje izgubljeno na terenu kada Jokić nije u igri.

Analizu je dodatno potvrdio i Perkinsov kolega Brajan Vinhorst, koji je ukazao na velike slabosti Denverove druge petorke i katastrofalan šut za tri poena, gde su Nagetsi postigli svega 7 od 38 trojki.

Informer

Nikola Jokić

- Ova utakmica otkrila je sve slabosti Denvera, pogotovo kada su na terenu igrači sa klupe - zaključio je Vinhorst.

Jasno je da će Denver morati brzo da podigne formu ukoliko želi da se uključi u trku za plej-of, jer, kako se čini, čak ni Jokićevi tripl-dabl učinci neće biti dovoljni bez prave podrške ostatka tima.