Autor: Informer.rs

03.07.2023.

09:00

Foto: reuters

Sport

Ovo niste znali o Novaku! Udarao je loptu o zid do besvesti, igrao sa obezbeđenjem...

Svi se sećaju sedmogodišnjeg Novaka koji kaže da mu je cilj da postane šampion. Malo ko ga je tada ozbiljno shvatio, a on nije odustao dok to nije postao. Danas je najbolji ikada, sa 23 grend slem titule, a samo on zna koliko je bilo potrebno, rada, truda, odricanja, treninga da bi stigao do vrha. 

Zacrtao je jedan cilj, gazio je, ništa i niko nije mogao da ga zaustavi dok ga nije ispunio. Ne mogu to svi, jasno. Nemaju mentalitet pobednika i šampiona. Objasnio je to i bivši trener našeg asa.

- Tokom pauze za ručak, onaj koji bi prvi završio s jelom uvek je bio Nole. Odmah bi potom otišao da igra tenis s nekim pre nego što se vrati na trening. Jednom je čak pitao i ljude iz obezbeđenja - ističe Rajner.

Informer

Novak je 1999. godine bio prisiljen da se preseli iz Srbije, a u Nemačkoj mu je vrata otvorio trener Nikola Pilić. Đoković je kod njega trenirao četiri godine.

- Uvek je igrao na terenima broj četiri ili broj osam, imao je poseban bekhend. Kada se ne bi šegačio,  on bi udarao loptu o zid do besvesti ili je samo tražio nekoga da igra protiv njega. Iznova i iznova. Imao je već i tada "širom otvorene oči" koje pokazuju njegov karakter, znate da je u potpunosti koncentrisan kada je takav slučaj - zaključio je Rajner.

Novak Đoković odbranu trofeja na Vimbldonu počeće u ponedeljak od 14.30 protiv Argentinca Pedra Kačina.