• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

02.07.2023

14:12

Pilića baš briga za Engleze: Novak želi sve! Na Vimbldonu ne sme da ima loš dan!

reuters/tanjug

Tenis

Pilića baš briga za Engleze: Novak želi sve! Na Vimbldonu ne sme da ima loš dan!

Podeli vest

Novak Đoković je glavni favorit za osvajanje trofeja na Vimbldonu, ali tokom dve nedelje takmičenja ne sme da ima loš dan, kaže za Informer Nikola Pilić.

Novak Đoković je osvojio četiri poslednja Vimbldona, ima 28 pobeda u nizu u Londonu. Ako pobedi i ove sezone izjednačiće se sa Rodžerom Federerom koji ima osam trofeja u Londonu. Od impresivnih brojki našeg asa zastaje dah. Na Centralnom terenu Đoković je poslednji put poražen davne 2013. godine tada je od njega bolji bio Endi Marej. Endi je i jedini je teniser koji će učestvovati na Vimbldonu, a da je u karijeri uspeo da savlada Novaka Đokovića na travi. Novak je od tada šest puta podigao trofej, a doživeo je samo dva poraza i to na Terenu broj 1, a ne na glavnom. Njega je 2016. godine u trećem kolu  pobedio Sem Kveri, tada 28. na ATP listi 6:7, 1:6, 4:3, 6:7, a godinu dana kasnije je srpski teniser meč četvrtfinala predao predao Tomasu Berdihu. I taj meč je odigran na terenu broja 1. 

Novak je favorit

- Novak nije izgubio meč na Vimbldonu šest godina, ali u sportu nemate garanciju. Najvažnije je da tokom dve nedelja nemate loš dan.  Pobeda na Rolan Garosa dala mu je krila i vetar u leđa, na travi igra dobro, ali ne sme da ima loš dan tokom dve nedelje. On je za mene uvek favorit, kada je u dobroj formi, i kada igra u šestoj brzini - rekao je Nikola Pilić za Informer.rs.

Malo ko je verovao da Novak može da trijumfuje u Parizu, sada je prvi favorit za osvajanje nezvaničnog prvenstva sveta u tenisu.

- Novaku je Pariz najteži turnir iz više razloga, iako je nekolio puta pobedio Rafaela Nadala. Pariz je težak, jer se mečevi igraju četiri, pet sati ...Njemu Vimbldon odgovara, godinama nije izgubio, ima dobar žreb, svež je, nije igrao Kvins... Držim mu palčeve da napravi nešto izuzetno jer je osvojio Australijan open, Rolan Garos, ako osvoji Vimbldon, imaće 24 grend slema.... On je po svim brojevima, rezultatima i mečevima sa Nadalom i Federerom, iako ih izuzetno cenim,  najbolji igrač svih vremena.

Foto: EPAIMAGES

 

 

Ima onih koji ne žele da priznaju da je Novak Đoković najbolji svih vremena, iako je po grend slem titulama ostavio iza sebe Rafaela Nadala i Rodžera Federera.

- Kako da priznaju? Oni bi želeli da je to neko od Amerikanaca, Engleza, Italijana, Španaca... Mogu da govore šta hoće i da mu ne priznaju da je osvojio Rolan Garos, ali je osvojio. Nije to situacija od juče. Nervira ih jer ima harizmu, duh, što govori pet jezika, jer respektuje igrače, daje sjajne intervjue, jer je pametan... Sa 36 godina da osvojiš Rolan Garos, ja sam sa 35 igrao finale, ali da osvojiš... Treba mu skinuti kapu! Ja mu skidam kapu. Pokušavam da budem objektivan, jer je on moj igrač. Ali, kada pogledamo sve brojke, oni iz Londona i Vašingtona mogu da govore šta hoće. 

Pilić podseća da ipak ima igrača na Vimbldonu koji mogu da pokvare planove drugom teniseru sveta. 

Foto: Starsportphoto

 

 

- Sve zavisi od Novakove forme. Ima igrača koji mogu da ga poremete. To su Alkaraz, Rune, Rud, Cicipas, Zverev... Ti momci igraju dobar tenis. Novak mora da bude u formi, nije važno ko je favorit, mora sve da dobije, ako želi da osvoji trofej. 

Ako osvoji Vimbldon samo će ga pobeda na US openu deliti od kalendarskog gren slema, jer je slavio na Australijan openu i Rolan Garosu.

- Želi da osvoji sve trofeje. Novinari su puni brojki i statistika, Nole je fokusiran na važne trofeje, a to su Vimbldon i US open, to je važno. To se beleži, nije važno da li osvojiš Sinsinati tri ili četiri puta. Naravno, bolje četiri, ali nije ista kategorija - jasan je Pilić.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija