Autor: Informer.rs

06.07.2023.

13:15

Foto: reuters

Sport

Nastavite da me mrzite! Moćna poruka Novaka bezobraznim Englezima

Tako je bilo i juče na meču drugog kola protiv Australijanca Džordana Tompsona. Novaka su navijači malo iznervirali kada su počeli da navijaju protiv njega.

Zato je pobedu proslavio tako što se okrenuo prema tribinama i stavio prst na uho.

Nakon duela, na konferenciji za medije pričao je o tome sa srpskim novinarima i opet ponovio ono što je i ranije pričao - što je publika prema njemu gora, on je bolji!

- Oni meni zapravo čine uslugu. Što više navijaju protiv mene, meni je bolje. Kod mene probude nešto što možda ne žele da vide - pobednika. Kao igrač želiš da imaš većinu publike na svojoj strani, ne želim da igram u ratobornoj atmosferi. Ipak, to je tako u većini mečeva u mojoj karijeri, da navijaju za drugog - jasan je Nole.

Informer

On smatra da mu je to sudbinski predodređeno.

- To je sudbinski tako određeno i to je u redu, nekad mi je teže to da prihvatim, nekada ne razumem publiku i ponašanje, ali imaju pravo da navijaju za rivala. Neko bude malo više odvažan, pa dozvoli sebi nešto više da uradi sa tribina, ali onda mora da očekuje moju reakciju. To se dešavalo u prošlosti, na velikim turnirima svuda po svetu. To mi daje gorivo i dodatni motiv, inspiriše me da zaigram još bolje - poručio je Novak kojeg u trećem kolu čeka bolji iz duela Ečeveri - Vavrinka.