Autor: Informer.rs

12.07.2023.

06:14

Foto: Tanjug/AP

Sport

Ovo se ne pamti! Nestvarna kvota na Đokovića protiv Sinera, a tek da osvaja Vimbldon

Kvota da će Novak, koji brani trofej osvojen prošle godine, juri peti Vimbldon u nizu i osmi u karijeri, pobediti mladog Italjana u svetskim kladionicama je 1.14. S druge strane, bukmejkeri ne veruju mnogo Sineru, pa je kvota na njegov trijumf protiv strašnog Srbina od 5.50 do 6.80. 

Kvota da će Nole odbraniti trofej na Vimbldonu pred početak takmičenja bila je 1,67 - mislili smo nikad manja. Sad, pred polufinalni meč našeg asa, na Novaka je kvota da osvaja osmi Vimbldon još manja - 1.6. Drugi favort je Karlos Alkaraz sa kvotom 4.5, potom sledi Janik Siner - 11, ali da bi imao šansu prvo mora da pobedi Srbina, dok je na četvrtom mestu Danil Medvedev sa kvotom od čak 14.

Informer

Do sada su  Siner i Đokoivć podigrali dva meča, oba je dobio Novak. Mladi Italijan je pre godinu dana na istom mestu u četvrtfinalu vodio 2:0 protiv Novaka i opet izgubio. Biće mu to negde u malom mozgu i u narednom susretu. Koliko god da vodiš protiv Novaka na Centralnom terenu londonskog grend slema – nije dovoljno, teško će to Siner izbiti iz glave. 

- Neću da budem arogantan, ali naravno da osećam da sam favorit. Sudeći po rezultatima koje sam imao u karijeri i na poslednja četiri Vimbldona, sebe smatram favoritom - jasan je bio Novak posle plasmana u 12. polufinale Vimbldona.

Đoković je govorio i o svom narednom protivniku, italijanskom igraču Janiku Sineru.

- Često smo igrali skoro u isto vreme, pogledao sam mu prvi set sada. Voli da igra brze podloge, želi da bude agresivan. Iz forhenda i bekhenda udara jako, voli da diktira, znam njegovu igru. Mlad je, naravno da se očekuje njegov napredak, pogotovo na servisu. Kompletan igrač, zaista jedva čekam meč, samo da se oporavimo. Biće motivisan, kao i ja, pa ćemo videti šta može da se desi -  poručio je Đoković.