Autor: Informer.rs

17.07.2023.

07:16

Foto: EPAIMAGES

Sport

Provokacija za Novaka! Ne želim da pričam o tome, naravno da boli (FOTO)

Karlos Alkaras je velikom finalu posle pet setova pobedio branioca trofeja i drugog igrača sveta, Novaka Đokovića - 1:6, 7:6 (6), 6:1, 3:6, 6:4.

Veliku pažnju je privuklo njegovo razbijanje reketa. Dogodilo se to nakon što Srbin nije iskoristio brejk-loptu za 2:0 u petom setu, pa je ispustio svoj servis, što je Španac iskoristio.

Ne želim da pričam mnogo o tome. Bila je frustracija, jer sam u drugom gemu imao brejk lopte. Nekoliko teških poena, igrao je izuzetno, brejknuo je moj servis i to je bilo dovoljno da osvoji peti set. Nije bio dobar trenutak za to - rekao je Novak, ali je novinar insistirao da i dalje govori o situaciji kada je polomio reket, iako nije želeo.

Informer

- Kao što sam rekao, dobio sam neke epske bitke koje sam možda mogao da izgubim ranije u finalima. Naravno da sada boli, ali svaka čast Karlosu, odigrao je sjajno u bitnim momentima. Igrao je ofanzivan tenis, riternirao sam dobro, ali je on odigrao neke fantastične udarce. Svaka čast i njegovom timu, idemo dalje.

Informer

Nole je pričao i o čemu je razmišljao pri rezultatu 5:4 u petom.

- Poslednji gem je bio jak urlik publike kao podrška njemu da završi meč. Osetila se važnost tog gema i za njega i za mene. Bilo je biti ili ne biti. Svako je drugačiji, neko u datim trenucima izabere da više provede na stolici, neko manje. On je bio nervozan jer je bio jako blizu pobede, ali nije nervozno odigrao. Svaki prvi servis je pogodio, ja sam odlično riternirao i sve vratio, ali on je odigrao neke... Na 15:15 je odigrao volej sa ramom preko, 130 milja su išli servisi. U tim trenucima, ideš na sve ili ništa, on je to uradio i uspeo je da završi meč. Treba mu samo čestitati jer je hrabro odigrao i nema šta drugo - poručio je drugi teniser sveta.