• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.07.2023

15:51

Kraj: Alkaraz prekinuo Novakovu dominaciju i osvojio Vimbldon!

EPA/Reuters

Novak Đoković

Kraj: Alkaraz prekinuo Novakovu dominaciju i osvojio Vimbldon!

Podeli vest

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković trenutno igra finale Vimbldona protiv Karlosa Alkaraza, a tekstualni prenos možete pratiti i na našem portalu!

Drugi reket sveta bori se za osmi trofej Vimbldona čime bi se izjednačio sa rekorderom, čuvenim Švajcarcem Rodžerom Federerom.

Ima priliku da protiv najboljeg na ATP listi osvoji i 24. grend slem, čime bi se još više odmakao od Rafaela Nadala koji ima 22.

NOVAK ĐOKOVIĆ - KARLOS ALKARAZ 2:3 (6:1, 6:7. 1:6, 6:3, 4:6)

UŽIVO:

Peti set: 

4:6 - Kraj! Karlos Alkaraz je novi šampion Vimbldona!

4:5 - Bez problema Đoković uzima gem, ali sada sledi teži deo posla. Alkaraz će servirati za titulu! 

3:5 - As iz drugog servisa za kraj osmog gema, Alkaraz je na korak od svoje prve titule na Vimbldonu. Đoković servira za ostanak u velikom finalu...

3:4 - Ne predaje se Novak, uzima novi gem na svoj servis! Ponovo je publika pokušala da ometa srpskog tenisera, nije uspela...

2:4 - Imao je šansu Đoković da vrati brejk, vodio sa 15:30, ali su usledile dve greške koje Alkaraz koristi i nakon as servisa povećava svoju prednost. 

2:3 - Istom merom uzvraća i Novak Đoković! Alkaraz je došao do samo jednog poena, ali već u narednom srpski teniser overava novi gem...

Foto: profimedia

 

1:3 - Sa nulom Alkaraz potvrđuje brejk, sve teža situacija za Đokovića. 

1:2 - Nažalost, Karlos Alkaraz dolazi do brejka na startu petog seta, ponovo je Španac imao sreću na svojoj strani. Novak nije uspeo da se kontroliše pa je stradao reket...

1:1 - Šteta... Đoković je došao do brej šanse, imao smeč na mreži, ali se okliznuo i pogodio mrežicu. Iskoristio je priliku Alkaraz i uspeo da se izvuče, nastavlja se epski meč na Centralnom terenu. 

1:0 - Imao je Alkaraz šansu da napravi brejk, srpski teniser je sačuvao i dobio prvi gem! 

Bukmejkeri su odmah "promenili ploču", sada je Novak, makar po kvotama, veliki favorit za titulu pošto kladionice daju 1,50 za njegovu pobedu, dok Alkarazovu vrednuju sa 2,70.

Četvrti set:

6:3 - Novi brejk za kraj četvrog seta, peti će odlučiti šampiona Vimbldona!  

5:3 - Sa nulom Đoković dobija svoj servis gem, Španac je sada na potezu i serviraće za ostanak u četvrtom setu. 

4:3 - Nije previše zapinjao Đoković u ovom gemu, Alkaraz prekida seriju i smanjuje zaostatak. 

4:2 - Potvrda brejka! Novak uspeva da dođe, bez većih problema, do svog servis gema! 

Foto: Tanjug/AP

 

3:2 - BREJK! Bravo, majstore! Nakon nove drame Novak Đoković uspeva da oduzme servis Karlosu Alkarazu!

2:2 - Ne može bez drame... Ponovo je Alkaraz uspeo da zapreti Đokoviću, ali je srpski teniser poravnao rezultat. 

1:2 - Još jedan maratonski gem i ponovo ga osvaja Karlos Alkaraz. "Davao" se španski teniser Đokoviću, pravio greške, ali Nole to nije uspeo da iskoristi. 

1:1 - Dve brejk-lopte imao je Alkaraz, ipak, ni to nije bilo dovljno Špancu da oduzme servis Novaku Đokoviću. Izvukao se najbolji svih vremena, nastavlja se ljuta borba na Centralnom terenu. š 

0:1 - Imao je Novak Đoković 0:30 na startu četvrtog seta, ali je Alkaraz ispalio dva as servisa, uspeo da se izvuče i nastavi svoju seriju...

Treći set: 

1:6 - Vodi Alkaraz... Mora Novak što pre da zaboravi treći set, potpuno je klonuo duhom u finišu!

1:5 - Koristi Alkaraz psihološku prednost nakon prethodnog gema i potvrđuje drugi brejk u ovom setu... Đoković će servirati za ostanak u trećem setu

Foto: TAnjug/AP

 

1:4 - Bezmalo pola sata trajao je peti gem u trećem setu! Alkaraz je imao šest brejk-lopti, nije uspeo da ih iskoristi, ali sedmu jeste... Španac grabi ka vođstvu u velikom finalu Vimbldona!

1:3 - Propušta Novak dve brejk-lopte, izvukao se Alkaraz iz nemoguće situacije...

1:2 - Ovo je bilo potrebno Novaku, osvojen je gem bez previše muke i prekinuta serija Karlosa Alkaraza. 

0:2 - Upao je Đoković u kontra ritam, koristi to Karlos Alkaraz i potvrđuje brejk. 

0:1 - Loš početak drugog seta za Đokovića... Karlos Alkaraz došao je do brejka na startu trećeg seta, još uvek srpski teniser ne uspeva da pronađe prvi servis. 

Drugi set:

6:7 - Koristi Alkaraz prvu set-loptu i poravnava rezultat u velikom finalu Vimbldona!

6:6 (6:7) - Sada set-loptu ima Karlos Alkaraz nakon dva uspešna poena na svom servisu. 

6:6 (6:5) - Set-lopta za Đokovića!

6:6 (4:5) - Vraća Karlos Alkaraz mini-brejk... Nastavak drame u finišu drugog seta! Na servisu je Novak.

Foto: EPA

 

6:6 (3:0) - Odmah mini-brejk za Đokovića, stekao je srpski teniser važnu prednost na startu taj-brejka. 

6:6 - Idemo u taj-brejk! Uspeo je Đoković da se odbrani od novog naleta Karlos Alkaraza. 

5:6 - Još  jedan siguran gem za Alkaraza, ponovo je Novak "pod pritiskom" i serviraće za odlazak u taj-brejk. Atomski tenis u drugom setu...

5:5 - Spektakularan poen za kraj desetog gema! Nastavlja se borba, Đoković posle drame uspeva da dođe do izjednačenja. 

4:5 - Ne ide ni Alkarazu prvi servis od ruke, ali je drugi bez greške. Dolazi Španac do nove prednosti, sada Đoković servisa za ostanak u drugom setu. 

4:4 - Uzvraća i Đoković istom merom, nešto manje uzbuđenja u prethodna dva gema u odnosu na ranije delove meča. Nerešeno je uoči finiša drugog seta...

3:4 - Bez izgubljenog poena Karlos Alkaraz dolazi do novog vođstva, odigrao je Španac najbolji gem od početka seta.

3:3 - Nikako Nole  ne uspeva da pronađe ritam prvog servisa, ruku na srce, vetar smeta srpskom teniseru, ali ni to nije pomoglo Alkarazu da dođe do brejka. 

2:3 - Prekida Španac seriju gemova koje je osvajao Đoković, ponovo je Novak imao šansu da "napadne" novi brejk, ali je servis poslužio Alkaraza kada je to bilo najpotrebnije. 

Foto: Tanjug/AP

 

2:2 - Imao je Alkaraz novu brejk-loptu, ali je Đoković posle maratonskog poena i čak 29 udaraca uspeo da se "izvuče". Kraj serije brejkova na obe strane, nerešeno je!

1:2 - Kratko je trajala Alkarazova sreća... Novak Đoković odmah vraća brejk i ponovo je sve "egal" u drugom setu! 

0:2 - Ne ide Novaku servis na startu seta, Alkaraz pravi brejk! Nije Noleta služila ni sreća, a Španac se konačno nasmejao. Ovoje tek četvrti put na turniru da mu protivnik oduzima servis.

0:1 - Alkarazu prvi gem, ali je dobro morao da se pomuči jer Novak očigledno ne planira da posustane.

Prvi set:

6:1 - NOVAK GAZI! Prvi set osvaja Srbin bez ikakvih problema i za korak je bliži osmom trofeju na Vimbldonu protiv nervoznog Alkaraza.

15.42 - Alkaraz besan kao nikad! Prpeoznaltjivog osmeha nema, vikao je ka svojoj loži

5:1 - Počeo je sigurno, pravio duple greške, ali posle više od pola sata igre Alkaraz je konačno došao do prvog gema.

5:0 - Ne da mu da diše! Alkaraz više nije ni blizu da pripreti Novaku, gem deli Srbina od prvog seta.

4:0 - Ma, ne može mu niko ništa! Novak propušta dve brejk šanse, ali ne i treću i pravi novi brejk. Alkaraz nikako ne može da pronađe ritam, niti mu Nole to dozovljava!

15.28 - Tu je i veliki ljubitelj tenisa, ali pre svega Novaka Đokovića, slavni australijski glumac Hju Džekmen. Na Tviteru je otkrio da navija za Srbina.

 

 

3:0 - Potvrđuje Nole brejk uprkos problemima sa vetrom. Dva atraktivna i sjajna poena obeležila su gem, a Srbin je dobio oba!

2:0 - Alkaraz je nervozan kao nikad, Nole je došao odmah do tri vezane brejk lopte, kako svojim sjajnim potezima, tako i greškama mladog Španca! Prvu je bez razloga protraćio, a Alkaraz se nije dao pa je spasio i drugu vinerom. Više od toga nije mogao i Nole uvećava prednost!

1:0 - Prvi gem i prva brejk šansa! Mučio se Nole na startu finala, ali na kraju uzima gem na svoj servis.

15.08 - POČELO JE! Servira Novak.

15.06 - Podsećamo, ukoliko pobedi, Novak će se vratiti na prvo mesto ATP liste.

15.04 - Karlos Alkaraz odlučio je nakon bacanja novčića da Novak bude taj koji će servirati u prvom gemu.

14.59 - Alkaraz i Đoković izlaze na Centralni teren Vimbldona! Mladi Španac deluje nervozno, ako je sudeći po snimku sa zvaničnog Tviter profila Vimbldona. Novak mu se nasmejao.

 

 

14.57 - Stigao je velikan! Jedan od najpoznatijih glumaca svih vremena, Amerikanac Bred Pit, gledaće uživo finale Vimbldona.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Wimbledon (@wimbledon)

 

14.55 - Krov se, za sada, ne zatvara! Vetar duva, ali tu je i sunce.

14.51 - Srbi ređaju titule! Još jedna sjajna uvertira za finale Novaka i Karlosa. Čuveni srpski teniser Nenad Zimonjić osvojio je trofej u miks dublu veterana sa Rene Stabs. Oni su pobedili Grega Rusedskog i Končitu Martinez rezultatom 6:2, 6:2.

14.43 - Poslednje kvote pre izlaska igrača na teren prema najpoznatijim svetskim kladionicama su sledeće - 1,53 na Novaka i 2,63 na Alkaraza.

14.40 - Osvajanjem Vimbldona, Novak Đoković značajno će se približiti kalendarskom grend slemu. Poslednji kojem je to pošlo za rukom je Rod Lejver pre 53 godine. Nole sada ima 36 godina, a Lejver je u momentu kompletiranja kaelndarskog grend slema ima 31.

14.29 - Auuuuu! Ovakvo ludilo se ne pamti! Poslednje dve karte za istorijsko finale, u kojem je razlika između protivnika 16 godina, na sajtovima za preprodaju koštaju 31.000 dolara, javlja čuveni američki kanal ESPN.

 

 

14.26 - Televizijski prenos meča može da gleda cela Srbija jer osim na Sport klub 1, uživo će ga prkazivati i RTS 1.

14.23 - Na Vimbldon je stigla prelepa Kejt Midlton, princeza od Velsa, koja će pobedniku uručiti trofej. Blista u elegantnoj zelenoj haljini i sa osmehom pozdravlja obožavaoce. Tu je i princ Vilijam, kao i njihova deca Džordž i Šarlot.

 

 

14.21 - Novakovi potezi prate se iz minuta u minut, pa su tako navijači primetili da je nekoliko sati uoči finala trenirao sa flasterom na zadnjoj loži. Pretpostavlja se da je u pitanju neka vrsta prevencije i da nema razloga za brigu.

14.18 - Svet se pita šta to rade Noletova supruga Jelena i sin Stefan, ali Srbi znaju! Oni su Novaka iz unajmljene kuće u Londonu ispratili prosipanjem vode za sreću, kako i nalažu naši običaji.

14.15 - Odličnu uvertiru za Novakov osmi trofej na Vimbdlonu napravila je mlada srpska teniserka Luna Vujović. Ona je osvojila prestižni grend slem u konkurenciji do 14 godina.

14.12 - Oblaci su se nadvili nad Londonom, ali za sada kiše nema pa je krov otvoren. Ukoliko počne da pada neposredno pre meča, postoji mogućnost da finale počne sa malim zakašnjenjem.

 

 

14.07 - Ceo svet sa nestrpljenjem čeka finale Vimbldona, a posebno Srbi koji žele da Novak još jednom potvrdi da je najbolji svih vremena. Među njima je i srpski košarkaš iz redova Atlante Bogdan Bogdanović.

 

 

14.00 - Dobar dan i dobro došli na lajv blog portala Informer.rs, na kojem iz minuta u minut možete pratiti dešavanja sa meča u kojem se sastaju Novak Đoković i Karlos Alkaraz. 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Evo gde je bio terorista pre napada na ambasadu! Da li je i njegova žena bila umešana?
Live TV

Evo gde je bio terorista pre napada na ambasadu! Da li je i njegova žena bila umešana?

Juče je izvršen teroristički napad u Beogradu kada je vehabista iz samostrela upucao pripadnika žandarmerije ispred Izraelske ambasade. Poznato je da je napadač ovom prilikom preminuo, dok je pripadnik žandarmerije operisan i nalazi se van životne opasnosti. Na ovu temu "Otvorenom studiju" Informer televizije govorili su Ninoslav Cmolović, pomoćnik direktora policije, kao i pukovnik Miroslav Španović.

30.06.2024

18:55

Bajdenova bolest kulminirala! Izraelski lobi dovešće Trampa na vlast? (VIDEO)
Live TV

Bajdenova bolest kulminirala! Izraelski lobi dovešće Trampa na vlast? (VIDEO)

Ceo svet zagledan je u predstojeće izbore u Americi, a naročito na prvu debatu između Trampa i Bajdena. Oba kandidata su zadovoljna i obojica smatraju da su dotukli onog drugog. Šta nam je rekla ova debata? Na ovu temu u "Info danu" govorili su autor knjige "Efekat Tramp" Saša Adamović i ekonomista i stručnjak za investicije Vladimir Đukanović.

30.06.2024

18:00

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Potisnuti sa leve obale Dnjepra! Ali ne odustaju, male grupe vojnika šalju se na obližnja ostrva, svi će biti uništeni!
MOSTOBRAN VAŽAN ZA KIJEV

Potisnuti sa leve obale Dnjepra! Ali ne odustaju, male grupe vojnika šalju se na obližnja ostrva, svi će biti uništeni!

Pritisak Oružanih snaga Rusije na harkovskom pravcu i u Donbasu doveo je do toga da su Oružane snage Ukrajine morale da napuste levu obalu Dnjepra kako bi zatvorile rupe na drugim sektorima fronta. Ipak, s vremena na vreme, oni šalju male grupe na ostrva blizu leve obale Dnjepra, pošto ovaj mostobran ima veliki značaj za ukrajinske vlasti. O tome je za list VZGLjAD pričao vojni ekspert Mihail Onufrienko.

30.06.2024

17:03

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija