Autor: Informer.rs

06.08.2023.

12:20

Foto: AP Photo/Alastair Grant

Sport

Samo da mu vide leđa! Endi prkosi Novakovom treneru

Španac je jedini uspeo da pobedi Novaka Đokovića na "Centralnom terenu" posle deset godina. Mnogi su pokušali da sruše Noleta, ali im nije išlo. Međutim, Alkaraz je pronašao način i zaustavio Srbina koji je jurio osmi trofej  na Vimbldonu i izjednačenje sa Rodžerom Federerom, kao i 24. grend slem u karijeri. 

Alkaraz je slavio u epskom meču u pet setova, pa su sve češće priče o takozvanoj novoj eri belog sporta. Ivaniševiću su glupe priče o smeni generacija, ali Mareju nisu. Britanac smatra da pobeda Alkaraza znači i promene u teniskom poredku.

- Možemo da raspravljamo o početku nove ere u svetu tenisa nakon pobede Karlosa Alkaraza na Vimbldonu - kazao je Marej.

S druge strane Gorana nerviraju priče o dolasku nove genercije, jer se o tome polemiše godinama, a Đoković i dalje sa 36 godina dominira.

Informer

- Te priče su već malo glupe. Smena generacija traje već šest-sedam godina. Ako pogledamo, Medvedev, Rubljov, Hačanov, Šapovalov, Ože-Alijasim, Siner, Alkaraz, Rune… Alkaraz je tu dve godine, ali Medvedev je pet-šest i ima 27 godina. Nisu tu od juče. Alkaraz je priča za sebe, a Siner je jedini koji ga, uz Novaka, može ugroziti na Ju-Es openu. Igra koju Siner gaji ne odgovara Alkarazu i imali su dosad jako zanimljivih mečeva. Takođe, ako se Medvedevu sve poklopi i ako mu se igra, on je isto fenomenalan igrač. Novak je ostao jedini “dinosaurus” od tih starijih. To je normalan sled, ali stariji se još nešto pitaju - poručio je Novakov trener nedavno.

Nole je ove sezone osvojio Australijan open i Rolan Garos, igrao je finale Vimbldona, a juriće 24. grend slem na Ju-Es openu. Došla nova generacija ili ne, ne možemo baš da kažemo da joj ide bolje od one prethodne, koja je takođe pokušala da zaustavi Novaka, ali još nije uspela.