Autor: Informer.rs

15.08.2023.

06:03

Foto: AP PHOTO

Sport

Ovo niste znali! Jedan detalj otkriva zašto je Novak najbolji

Iza svega toga ne stoji samo talenat, nego rad, mnogo rada i gvozdena disciplina. Nole vodi računa o svakom detalju u svom životu, na terenu i van njega, tako je od početka karijere. A, upravo ga je ta disciplina dovela do najvećih teniskih visina.

Ono što je rekao nakon što je u legendarnom finalu Australijan opena 2012. godine savladao najvećeg rivala Rafaela Nadala sa 3:2, po setovima 5:7, 6:4, 6:2, 6:7, 7:5 posle skoro šest sati igre, najbolje opisuje šta je potrebno da biste bili najveći. Sjajna lekcija za sve mlade tenisere.

To finale je jedno od najimpresivnijih u istoriji sporta. Nole i Rafa su na terenu proveli skoro šest sati, nisu mogli da stoje na nogama, a Đoković je posle njega sebi priuštio nešto što će se zauvek pamtiti - štanglicu čokolade. Novak je već vodio računa o ishrani, u kojoj nije bilo mesta za gluten i nezdrave namirnice. Na vrlo jednostavan način je objasnio koliko je bitna disciplina u svemu što radite. 

- Koliko discipline? U januaru 2012. pobedio sam Nadala u finalu Australijan opena. Meč je trajao pet sati i 53 minuta - najduže u istoriji Australijan opena i najduže grend slem finale u Open eri. Mnogi komentatori su taj meč nazvali najboljim svih vremena. Nakon što sam pobedio, seo sam u svlačionicu. Želeo sam jednu stvar: da okusim čokoladu. Nisam je okusio od leta 2010. Miljan mi je doneo čokoladni bar. Odlomio sam jednu kockicu - jednu malu kocku i ubacio je u usta, pustio da se otopi na mom jeziku. To je bilo sve što sam dozvolio sebi. To je ono što mi je trebalo da dođem do broja jedan -  rekao je Novak svojevremeno, a ova njegova izjava opet je postala popularna na društvenim mrežama.

Srpski teniser ove nedelje igra na mastersu u Sinsinatiju. Cilj je naravno da se što bolje pripremi za ono najvažnije - Ju Es open, ali i da se domogne trećeg trofeja na turniru koji se igra u Ohaju, bio bi to njegov 39. masters u karijeri.