Autor: Informer.rs

04.09.2023.

03:41

Foto: Tanjug/AP

Sport

Nole počistio Hrvata za četvrtfinale Ju-Es opena! (FOTO+VIDEO)

Srpski teniser Novak Đoković (36) plasirao se u četvrtfinale Ju-Es opena, pošto je večeras na stadionu "Artur Eš" u Njujorku počistio sa terena hrvatskog predstavnika Bornu Goja sa 3:0 u setovima - 6:2, 7:5, 6:4, posle dva i po sata borbe!

Informer

Naredni rival za najboljeg tenisera svih vremena biće Amerikanac Tejlor Fric, koji je večeras u meču osmine finala bio bolji od Švajcarca Dominika Strikera (7:6, 6:4, 6:4). 

Đoković u duelu protiv mladog Splićanina nije imao previše problema i može se reći da ga je rutinski i ekspresno pobedio! Tokom drugog seta naš as imao je brejk zaostatka, ali je u pravo vreme pojačavao ritam i maltene bez velikih poteškoća slomio otpor 105. tenisera na ATP listi.

Informer

Nije imao prvi reket sveta gotovo nikakvih problema protiv rivala koji je u glavni žreb stigao preko kvalifikacija. Od samog starta Đoković je krenuo silovito i brzo poveo, a onda je posle samo 40 minuta igre i obezbedio vođstvo od 1:0.

Ipak, u drugom delu igre naišao je na probleme. Gojo je došao do brejka prednosti i na neki način uzdrmao našeg asa. Međutim, Borna je pravio duple servis greške, pa je Đoković došao do ribrejka. A onda, kada je bilo najpotrebnije, u 11. gemu drugog seta, prvi reket sveta došao je do novog brejka, što je bio odlučujući detalj meča.

U trećem delu igre Nole je do brejka došao u šestom gemu, a nakon toga je potvrdio za trijumf nad 105. teniserom sveta. Dobra vest je da naš as nije potrošio mnogo energije na eliminaciju hrvatskog predstavnika, a naredni rival biće mu ljubimac domaće publike Tejlor Fric, što će biti istinski spektakl na Ju-Es openu. Treba istaći da Nole protiv narednog rivala ima fantastičan skor od sedam pobeda i nijednog poraza.