• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

04.09.2023

01:14

Novak demonstrirao silu i pregazio Bornu Goja! (FOTO+VIDEO)

EPA

Novak Đoković

Novak demonstrirao silu i pregazio Bornu Goja! (FOTO+VIDEO)

Podeli vest

Najbolji teniser na svetu ima novu prepreku na putu ka osvajanju 24. grend slem titule

Najbolji teniser na svetu Novak Đoković (36) ove noći igra meč osmine finala Ju-Es opena, a protivnik mu je hrvatski teniser Borna Gojo (25).

Reč je o mladom Splićaninu, 105. teniseru sveta, koji se do glavnog žreba poslednjeg grend slem turnira u sezoni plasirao iz kvalifikacija. Novak je, očekivano, ogroman favorit u ovom meču. Podsetimo, srpski as je u prethodnoj rundi imao mnogo muke protiv zemljaka Lasla Đerea, kojeg je eliminisao nakon spektakularnog preokreta.

Dešavanja sa stadiona "Artur Eš" u Njujorku možete pratiti na portalu Informer.rs.

 

ĐOKOVIĆ - GOJO 6:2, 7:5, 6:4 

 

TOK MEČA:

TREĆI SET

6:4 - Novak je iskoristio svoj servis gem i kako se očekivalo i rutinski izborio plasman u finale posle dva i po sata borbe.

5:4 - Uspeo je Gojo nekako da dobije ovaj gem, iako se susreo sa prvom meč loptom, ali u narednom Novak servira za pobedu u ovom meču i za plasman u četvrtfinale.

5:3 - Kao što se i očekivalo, Novak potvrđuje brejk i ostao mu je još jedan gem do rutinske pobede i plasmana u četvrtfinale.

4:3 - Evo ga brejk za Novaka! A i bilo je pitanje trenutka! Stigao je prvo do tri vezane brejk lopte, prvu je iskoristio i trasirao put ka trijumfu!

Foto: Tanjug/AP

 

 

3:3 - Mogao je Nole mnogo lakše da završi ovaj gem, ali dobro je i ovako. Vodio je 30:0 nakon dva asa, ali dozvolio je Borni da ga uzdrma sa dva fantastična poena. Ipak, Đoković se potom uozbiljio i izjednačio u gemovima na 3:3.

2:3 - Gojo dobija još jedan svoj servis gem, zasad nema brejkova.

2:2 - Vrlo uspešan gem za Novaka. Uz samo jedan izgubljen poen izjednačuje na 2:2. Sad sledi nova šansa da oduzme servis rivalu.

1:2 - Imao je Srbin brejk loptu, ali nekako se izvukao Gojo. Ponovo je imao nekoliko dobrih, ali i nekoliko očajnih servisa. Ipak, uspeo je da se odbrani, pa se treći deo igre nastavlja zasad bez brejkova.

1:1 - Nole uzvraća istom merom, izgubio je samo jedan poen u gemu. Na startu 3. seta rezultat je 1:1.

0:1 - Dobija Gojo prvi gem na svoj servis.

Foto: Tanjug/AP

 

 

DRUGI SET

 

 

7:5 - Vodi Đoković 2:0 u setovima! Iako je u većem delu drugog seta bio u zaostatku, skoncentrisao se u najvažnijim trenucima i uhvatio rivala na "spavanju". Dobio je dva najvažnija gema u setu i sada ima prednost od 2:0! Videćemo da li je ovo bio ključni period igre na meču.

6:5 - Brejk Novaka u pravo vreme! Poveo je Nole sa 30:0, a potom naišao na probleme, pošto je prvo proklizao, pa se iznervirao... Ipak, došao je do poena i preokrenuo u pravom trenutku, sada će servirati za osvajanje drugog seta!

5:5 - Stiže Đoković do izjednačenja. Ponovo je imao malo poteškoća, ali je naterao rivala na dve greške, pa će se još igrati u 2. setu.

4:5 - Pravi Gojo duple greške, ali i pogađa asove. Ponovo je bio siguran na svoj servis, pa će Nole u narednom gemu servirati za ostanak u 2. setu.

4:4 - Novak izjednačuje na 4:4 u drugom setu, a zanimljivo da je u ovom gemu napravio svoju prvu dvostruku servis grešku u meču.

3:4 - Maltene na identičan način uzvraća Gojo, sigurnim servis gemom, bez izgubljenog poena.

3:3 - Jako siguran Novak na svoj servis u ovom gemu. Brzo je stigao do 40:0, a onda potvrdio izjednačenje u gemovima u drugom setu.

2:3 - Gem za Goja! Bila je to prilika da Novak dođe do još jednog brejka koji bi mu otvorio put ka osvajanju drugog seta, ali Hrvat je pogodio nekoliko puta samu liniju, što je srpskog tenisera iznerviralo.

Foto: Tanjug/AP

 

 

2:2 - Potvrđuje Novak ribrejk, sada je nerešeno u gemovima.

1:2 - Nije Novak igrao bogzna kako dobro u ovom gemu, ali je stigao do brejka! Odservirao je već pet duplih servis greški Borna Goja, Novak vraća brejk i ponovo je u meču!

0:2 - Problem za Novaka, pravo niotkuda! Borna Gojo dolazi do brejka na startu drugog seta, Nole je u ovom gemu imao tri neiznuđene greške.

0:1 - Za razliku od prvog seta, Gojo ovog puta ne gubi brejk na svoj servis. Uz dva uzastopna asa stiže do vođstva od 1:0

 

PRVI SET

6:2 - Ne greši Novak puno, i to pokazuje rezultat! Bez većih poteškoća srpski teniser dolazi do osvajanja prvog seta! Prvi deo meča trajao je 41 minut.

 

 

 

Foto: Tanjug/AP

 

 

5:2 - Borna Gojo napokon dobija gem. I to nakon što je Novak osvojio prva dva poena u njemu. Sledi gem u kojem Nole servira za osvajanje prvog seta. Viđen je i fantastičan poen Novaka, nakon kojeg je pozvao publiku da mu skandira.

5:1 - Novi gem za Đokovića, još jedan do osvajanja prvog seta.

4:1 - Desetak minuta trajao je ovaj gem u kojem je Novak stigao do novog brejka. Ozbiljna prednost za Srbina na startu meča, sigurno ide ka osvajanju prvog dela igre.

3:1 - Potvrdio je Novak brejk prednosti, bez ikakvih poteškoća dobija četvrti gem na meču.

2:1 - Prvi gem na meču za Hrvata. Imao je Novak šansu da i ovde napravi brejk, naročito nakon sjajnog poena za 40:30, ali Gojo se izvukao i smanjio na 2:1.

2:0 - Siguran servis gem srpskog tenisera, sve ide po planu. Dobro je krenuo Novak.

1:0 - Brejk Novaka već u prvom gemu na meču! Srpski teniser uspeo je da iskoristi četvrtu brejk loptu i da stekne prednost na samom startu osmine finala.

 

 

 

Evo i kako su navijači Novaka Đokovića najavili večerašnji meč protiv hrvatskog tenisera.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by US Open (@usopen)

 

Novak Đoković se u najavi ovog meča još jednom osvrnuo na fantastičan trijumf nad Đereom u meču prethodne runde na Ju-Es openu.

Foto: EPA

 

 

- Neću podeliti o čemu sam razmišljao, to su male tajne velikih majstora, kako kažu. Iskreno, pokušavao sam onako malo da isforsiram taj osmeh i energiju, da malo sebe podignem jer me je Đere stvarno majstorski nadmudrio, prva dva seta je igrao fantastično, bio je definitivno bolji igrač, bez dileme u prva dva seta. Posle sam se ja digao, malo publika i tako dalje - govorio je Nole.

Foto: EPA

 

 

Sa druge strane, Borna Gojo imao je samo reči hvale za Noleta.

- Divim se Novaku, imam ogromno poštovanje prema njemu i prema njegovim dostignućima. On je najbolji čovek koji je ikad igrao ovaj sport, a to govori dovoljno. On je najbolji ikad, u to nema sumnje. Treba da se pripremim za taj meč najbolje što mogu, i da mislim na svoju igru - govorio je Gojo.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Vesić: Radimo na boljoj saobraćajnoj povezanosti sa Rumunijom
Politika

Vesić: Radimo na boljoj saobraćajnoj povezanosti sa Rumunijom

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i ambasadorka Rumunije u Srbiji Silvija Davidoju saglasili su se danas da bi dobri politički odnosi dve zemlje trebalo da utiču i na poboljšanje ekonomskih odnosa odnosno bolju saobraćajnu povezanost čemu bi, kako su naveli, doprinela realizacija projekata pre svega u oblasti putne i železničke infrastrukture.

03.06.2024

17:24

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

Premijera nove lutkarske predstave „Zec i Pas“
Kultura

Premijera nove lutkarske predstave „Zec i Pas“

Pozorište lutaka „Pinokio“ će u sredu 05. juna 2024. godine u 20 časova održati premijeru predstave ZEC I PAS, u režiji Silvana Omerzua, a repriza predstave „Zec i Pas“ će se održati u subotu, 08. juna u 12 časova.

03.06.2024

14:50

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija