Autor: Informer.rs

31.10.2023.

23:59

Foto: EPA Images

Sport

Poznato kada srpski as izlazi na teren! Nole u Parizu igra dva meča u danu

Na startu turnira u Parizu, Novak Đoković (36) će za protivnika imati Tomasa Martina Ečeverija (24). Argentinac je trenutno 31. na ATP listi, a u prvoj rundi je, posle velike borbe i preokreta, savladao našeg Miomira Kecmanovića 2:1 (4:6, 7:6, 6:4).

Sada je poznato i kada će Nole i on izaći na teren. Duel je zakazan na Centralnom terenu i treći je po rasporedu, pa je sasvim izvesno da neće početi pre 13.40.

Srpski as je protiv Ečeverija igrao samo jednom u karijeri i to ove godine na mastersu u Rimu, kada je slavio sa 2:0 (7:6, 6:2).

Informer

 

Podsetimo, Đoković je već osetio podlogu u francuskoj prestonici, pošto je u dublu, zajedno sa Miomirom Kecmanovićem, savladao Gonzala Eskobara i Aleksandra Nedovjesova sa 2:0 (6:4, 6:2).

Samim tim, on će danas morati dva puta da izlazi na teren, pošto ga u paru sa zemljakom čeka okršaj protiv Rohama Bopane i Metjua Ebdena.

Taj meč je prema rasporedu poslednji na "Terenu 1", pa ne bi trebalo da počne pre 16.20. Naravno, sve će ipak zavisiti od singla, jer nije isključeno da dođe i do blagog pomeranja, kako bi Novak imao vremena za odmor.

Podsetimo, prvi reket sveta u Parizu brani finale od prošle godine, gde je poražen od Holgera Runea. S obzirom da je, već u 2. kolu, eliminisan njegov najveći rival Karlos Alkaraz, nema sumnje da će Nole imati dodatni motiv da dođe do pehara i učvrsti se na vrhu ATP liste.

- Ne dolazim rekreativno ili da odigram nekoliko mečeva. To me ne interesuje, hoću trofej. Ove godine sam osvojio pet od deset turnira na kojima sam učestvovao, dakle 50 odsto, što je odličan rezultat. I što je najvažnije, osvojio sam tri od četiri grend slema. Ovde sam zaista imao izvanredne rezultat. Prošle godine sam odigrao odlično finale, bio sam blizu pobede. Istorijski gledano, u Bersiju sam dobro igrao, ovaj turnir mi je davao podstrek, to je mesto gde zaista uživam da igram i da se takmičim - rekao je Đoković.