• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

31.10.2023

22:47

Debakl Alkaraza u Parizu! Novak i 2023. završava kao najbolji!?

EPAImages

Tenis

Debakl Alkaraza u Parizu! Novak i 2023. završava kao najbolji!?

Podeli vest

Ruski teniser za 99 minuta savladao Španca u drugom kolu Pariza.

Najavio je Karlos Alkaraz kako planira do kraja godine da se vrati na prvo mesto ATP liste. Ta ideja ići će malo teže nakon današnjeg debakla u drugom kolu Pariza. Španca je eliminisao ruski teniser Roman Safijulin u dva seta - 6:3, 6:4 i tako otvorio vrata Novaku Đokoviću da i 2023. godinu završi kao najbolji na svetu. 

Meč je trajao tek nešto više od sat i po vremena, Alkaraz nije pokazao praktično ništa sve do finiša, ali tada je bilo kasno. Upravo to bi moglo da bude presudno u borbi za prvo mesto budući da je Španac branio četvrtfinale iz prošle godine, te da će sada izgubiti dosta poena nakon turnira u Bersiju. 

Foto: EPAImages

 

Zanimljivo je da su oba seta u Parizu izledala potpuno identično. Alkaraz je dolazio do ranog brejka, a onda dozvoljavao rivalu da se vrati i preokrene. Pri rezultatu 3:3 u prvom setu Rus je došao do tri ekspresna gema i poveo sa 1:0. 

Bio je Španac agresivniji na startu drugog seta, došao do brejka, ali onda - repriza. Safjulin je od 1:3 stigao do 5:3 i tada je pitanje pobednika bilo rešeno. Ruski teniser će u narednoj rundi igrati protiv svog zemljaka Karena Hačanova koji je danas savladao Lasla Đerea. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM
Rezultati nisu konačni ali...

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM

Prema prvim rezultatima do sada prebrojanih glasova sa biračkih mesta kada je reč o predsedničkiom izborima u Severnoj Makedoniji, prednost kandidata VMRO-DPNE Gordane Šiljanovske Davkove u odnosu na Stevu Pendarovskog iz Socijaldemokratskog saveza (SDSM) je ogromna. Šiljanovska Davkova je dobila na 90 odsto obrađenih mesta podršku 481.217 glasača, a Pendarovski 216.902 birača!

08.05.2024

21:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija