Autor: Informer.rs

06.11.2023.

12:52

Foto: Starsportphoto

Sport

Veleobrt! Ovaj čovek neće biti Đokovićev agent

Novak Đoković je sredinom septembra završio saradnju sa agentima Edoardom Artaldijem i Elenom Kapelaro, što je potvrdio u Parizu. Sarađivali su oko 15 godina, a o razlozima okončanja saradnje naš as nije želeo da priča. 

Svetski mediji su danima tvrdili da je Maden, Đokovićev poslovni saventik, novi agent prvog tenisera sveta. Zajedno su bili na finalu Svetskom prvenstva u ragbiju, a Maden je Novaku pravio društvo na Rajders kupu u golfu, dok je iz lože pratio mečeve našeg tenisera u Parizu. Međutim, portal "tennismajors" prenosi da Britanac neće biti novi Novakov agent.

"Ni srpski teniser ni ATP nisu bili spremni da otkriju ime novog agenta srpskog tenisera. Još ništa nije odlučeno, jer se tim i dalje formira. Britanac je akreditovan kao agent ATP-a, sarađuje blisko sa Novakom, ali nema nameru da direktno zameni Artaldija", navodi pomenuti portal pozivajući se na izvor blizak našem teniseru. 

Informer

Što se tiče Edoarda i Elene, oni su sa Đokovićem bili od starta, tokom najvećih pobeda u karijeri našeg tenisera, ali on nije želeo da priča o razlozima raskida saradnje. 

- Ostajemo prijatelji, ali smo profesionalno odlučili da idemo različitim putevima. Ulazim u novo poglavlje van terena. Tranzicija nije laka, ali idem napred. Biće potrebni meseci da se uspostavi novi sistem, ali napredujemo. Ne bih ulazio u razloge prestanka saradnje – odlučili smo se za različite puteve - kazao je Đoković pre nekoliko dana.

Informer

Srbin je nakon Pariza opet pobegao najvećim rivalima Rafaelu Nadalu i Rodžeru Federeru po broju najvećih trofeja. Đoković ima 70 titula, Španac je na 59 i imaće sledeće godine šansu da doda još neki, dok je penzionisani Švajcarac ostao na 54 pehara.