Autor: Informer.rs

27.11.2023.

08:47

Foto: Tanjug/AP

Sport

Novak je uplašen, bio je kao riba na suvom! Sramne prozivke

Teniska reprezentacija Italije osvojila je Dejvis kup drugi put, pošto su u Malagi u finalu bili bolji od Australije sa 2:0, a prethodno su eliminisali Novaka Đokovića i srpske tenisere.

Adrijano Panata je osvojio Dejvis kup1976. godine, a trijumfovao je i na Rolan Garosa iste godine, jedini je Italijan u Openeri koji je osvojio singl titulu na grand slem turniru.

Informer

- Janik je sada došao na milimetar od Đokovića, danas igraju na ravnoj nozi. Spašavanje tri meč lopte je podvig unutar podviga. Sledeći put će Janik biti u prednosti: Srbin je uplašen. Propustio je prvu meč loptu u polufinalu zbog nedostatka hrabrosti. Tamo morate da idete na Jannikovu drugu, a ti si Đoković! Umesto toga, ostao je da čeka grešku. I to mu nije škodilo. Ovaj detalj je vrlo značajan - rekao je Italijan.

Informer

Potom je uporedio italijanski dubl sa srpskim timom.

- Dubl je čudna igra, možete je igrati kao singl igrač, s obzirom da je Kecmanović dobar. Ali čak i Đoković u dublu u subotu bio je kao riba na suvom. Od Holandije do Srbije, Janik je pokazao da uči dinamiku dubla, izlazi pravovremeno, dobar je na mreži.

Informer

Kaže da Italija ne treba da brine, jer ima Sinera.

- Koristio je svoje oružje, servis i forhend, udarajući zastrašujuće udarce, ali eksperimentisao je i sa novim stvarima na mreži. S Janikom smo "mirni" narednih deset godina. Sreo sam ga na ATP finalu i delovao je tako smireno, ozbiljno, zrelo. Odmah mi se obratio neformalno i to me je obradovalo. Možda to znači da me ne doživljava kao toliko starog.