Autor: Informer.rs

27.11.2023.

10:40

Foto: Tanjug/AP

Sport

Rafa i Rodžer su bolji ljudi od Novaka! Novi udar na Srbina

S obzirom na to da mnoge boli što je nadmašio najveće konkurente Rafaela Nadala i Rodžera Federera, daju sebi za pravo da vređaju srpskog tenisera.

Poslednji u nizu koji se oglasio, iako Novaku ne može da priđe ni po jednom parametru, je bivši marokanski teniser Junes el Ajnaui.

On kaže da se Rodžer Federer i Rafael Nadal bolje ponašaju od Noleta (!?).

Informer

- Na papiru, Novak pravi sve veću razliku, gomila i gomila titula. Mislim da treba ceniti i ponašanje osobe. Po tom parametru, za mene su Rafa i Rodžer iznad njega. Za mene nije sve u tenisu i u brojevima, treba gledati ličnost i kakvo je ponašanje u porazu. U tom smislu je Rafa broj jedan, nikad ga nismo videli da radi nešto čudno na terenu. Nikad nije slomio reket, nikada ga nismo videli da se žali na nešto, primer je za sve koji se bave tenisom - rekao je El Ajnaui.

Informer

Najbolji marokanski teniser svih vremena nije se tu zaustavio sa lupetanjem, već je dodao da je Novak osvojio više trofeja jer lošije prihvata poraz!

- Nikad više nećemo videti igrače kao Rodžer i Rafa. Postoji nešto osim brojeva, to se vidi u tome kako se osoba ponaša u teškim trenucima u životu. Lako je kad pobeđuješ, svi su uz tebe, ali pravi šampion se vidi u porazu. Rafa i Rodžer su oduvek prihvatali poraz bolje od Novaka, možda je zato i više osvojio od njih. Ali nije sve u uspesima, važnija je osoba - dodao je nekada 14. reket sveta.