Autor: Informer.rs

12.12.2023.

13:40

Foto: Tanjug/AP

Sport

Nole, da li si ozbiljan? Novinar u šoku kad je saznao šta radi

Novinar Džon Verthajm samo zbog Novaka Đokovića je bio u Beogradu, a gledajući trening prvog tenisera sveta zaključio je da su nisu snaga i brzina doveli našeg asa na tron, neg fleksibilnost.  Mada i mentakna snaga odigrala je je vrlo bitnu ulogu. Amerikanaca je pitao Novaka da fanovima približi metu kolike veličine gađa na treninzima. Nije mogao da veruje kada je dobio odgovor.

- Ponekad metu veličine novčića - rekao je Nole.

Verthajm je bio u šoku, pa je pitao Đokoivća da li je ozbiljan. 

- Ozbiljan sam. Nekada gađam toliku metu, nekada malo veću. Zavisi od trenutka meča, protiv koga igram, kakva je taktika.

Informer

Deo taktike je i da tražite slabosti igrača sa druge strane mreže.

- Iako tenis nije kontaktni sport, postoji dosta kontakta očima. Kada menjamo strane, kada sedimo na klupi pa se na velikom ekranu vidi kako on pije vodu. Tada bacim pogled ka njemu, da vidim kako pije vodu, da li se znoji više nego obično, kako diše...  Da li diše duboko ili ne? Pa, onda pogledam kako komunicira sa svojim timom. Imate mnogo tih različitih detalja koje mogu da utiču na igru i na sam tok meča.

Najbolji teniser ikada poslednji meč odigrao je za Srbiju u Dejvis kupu, a potom uživao nekoliko nedelja sa porodicom u Marbelji. Međutim, brzo je završen odmor, naš as je od ponedeljka ponovo u "kancelariji". Ima velike ciljeve za 2024. godinu, pa je polako počeo da brusi formu za prvo veliko iskušenje koja ga čeka: Australijan open, koji počinje sredinom januara (od 14. januara do 18. januara).