Autor: Informer.rs

02.01.2024.

07:51

Foto: EPAIMAGES

Sport

Novak je neuništiv! Jači od povrede i Čeha, doneo Srbiji izjednačenje!

U prvom meču je Olga Danilović poražena od Čehinje Markete Vondrušove sa 6:1, 3:6, 6:3, pa prvi teniser sveta nije imao prava na kiks. Morao je da dobije Lehečku, kako bi Srbija ostala u igri protiv Češke. Nije bilo lako Đokoviću, posle ubedljivo dobijenog prvog dela meča, pad u igri ga je koštao seta, ali je posao završio u trećem, pa će pobednik biti poznat posle miks dubla.

I pored pobede vesti nisu sjajne, jer je Novaka mučio zglob desne ruke. Stisnuo je zube, odigrao meč protiv Lehečke, trijumfovao, ali smo videli u nekoliko navrata bolne grimase na licu, pa je odigrao koliko je bilo potrebno da dobije ovaj duel.

Informer


Novak je rutinski za 34 minuta dobio prvi set sa 6:1, mada nije sve išlo kao podmazano.  Igrao koliko je bilo potrebno i pored toga što ga je ozbiljno mučio zglob. Ipak, već u trećem gemu je napravio brejk, a onda poveo sa 4:1.

U nastavku seta se Novak čak svađao sa organizatorima jer su  bili upaljeni reflektori, ali i pored upornog Novakovog insistiranja nije im padalo na pamet da ih ugase. Nije to dekoncentrisalo Đokovića, samo ga je dodatno motivisalo, pa je posle svađe napravio novi brejk i demolirao Lehečku u prvom setu sa 6:1. 

Bio je Nole u drugom setu na velikom testu! Iako je je bilo jasno da trpi bolove zbog problema sa zglobom opet je prvi oduzeo protivniku servis gem i poveo 3:1. Potom je usledio ozbiljan pad u igri našeg tenisera, koji je Lehečka iskoristio, napravio dva brejka i poveo 5:3. Ali, kada je bilo najvažnije, kada je Čeh servirao za set, Đoković se razgoropadio, vratio brejk i izborio izjednačenje (5:5), pa je na kraju odluka pala u taj-brejku. Nažalost, nije prvi teniser sveta ovaj deo igre odigrao na nivou Lehečka je briljirao, dobio set 7:6 i produžio meč.

Dobio je masažu ruke pred odlučujući deo igre, a onda je pregazio Lehečku. Posle samo 27 minuta igre imao je dva brejka prednosti i vođstvo od 5:0, pa je bez drame priveo set i meč kraju - 6:1,6:7, 6:1.