Autor: Informer.rs

04.01.2024.

06:06

Foto: Tanjug/AP

Sport

Američka političarka brani Đokovića, oplela po Nadalu posle sramnih reči!

Ona smatra da je španski teniser pokazao zavist prema prvom teniseru sveta kada je rekao da ga je Rodžer Federer uvek više impresionirao od Srbina.

"Razočaravajuća zavist Nadala. Novak Đoković, ne samo da je najbolji teniser ikada, zbog mnogo razloga, on je najveći sportista savremenog doba. Niko nema takvu mentalnu jačinu i gracioznost da prevaziđe prepreke i sitničave političke zamke koje su mu postavljane stalno“, navela je Teni na Tviteru.

Informer

Nadal je pre nekoliko meseci izjavio da bi Novak bio frustriran da nije osvojio najviše grend slem trofeja, a u poslednje vreme često koristi priliku da potkači Đokovića i kaže kako više voli i ceni Federera.

Informer


- Dokle mi sećanja sežu, Federer je igrač koji me je najviše impresionirao, najviše me zabavio, najviše me "dodirnuo". Gledati Federera dirnulo me je više nego gledati Đokovića. Na kraju krajeva, suština tenisa je emocija, emocija je ta koja te privuče - sipao je komplimente Nadal na račun Švajcarca i jasno poručio ko je za njega teniser broj jedan, a to nije Đoković. 

Informer

Nije na odmet podsetii da Rada ima 22 slema, a Novak dva više, dok je Federer ostao na 20. Jasano je da je Nadal ljubomoran. Mogu da polemišu o tome ko je najbolji ikada do kada hoće, brojke ne mogu da ospore, pa ni Novakovu veličinu.