• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

03.01.2024

13:24

Novak otvoreno o povredi i da li će igrati u Melburnu!

EPA Images

Novak Đoković

Novak otvoreno o povredi i da li će igrati u Melburnu!

Podeli vest

Novak Đoković je igrao povređen i poražen je od Aleksa de Minora u četvrtfinalu Junajted kupa (2:0).

Bio je ovo prvi poraz prvog tenisera u Australiji posle šest godina, odnosno 43 meča. Sve naravno najviše zanima u kakvom je stanju zglob, da li će biti Novak spreman za Australijan open na kom brani trofej, a juri 25. grend slem u karijeri. 

Navijači su u strahu, ali Nole ima dobre vesti.

- Mislim da će sve biti u redu, da budem iskren. Imalo je ogroman uticaj na moju igru, posebno na forhendu i na servisu. Ali, ne želim da provedem previše vremena pričajući o tome i da oduzmem bilo šta od zasluga De Minoru za pobedu. Bio je veoma čvrst, kao i uvek. Čestitam njemu i Australijancima. Moramo da nastavimo dalje, moje misli su već u Melburnu - rekao je Đoković odmah nakon meča.

Svestan je da nije na 100 odsto psihički, fizički i emotivno spreman. 

- Nisam to ni očekivao. Sve je to deo pripreme za Australijan open, nadam se da ću tamo igrati najbolje. Nikada nije lepo izgubiti meč, ali znate neću dugo misliti o tome. 

 

Foto: AP PHOTO

 

 

Pričao je o planovima pred prvi grend slem.

- Pokušaću da oporavim zglob i sve sa čim sam se borio poslednjih nekoliko dana. Sledi ustaljena rutina treninga i pripreme za Australijan open. Bio sam u ovakvoj situaciji mnogo puta i znam šta moram da radim sa svojim timom. Naravno, nikad se ne zna šta može da se dogodi. Poslednje dve ili tri godine bio sam povređen pred Melburn i uspeo sam da osvojim dva trofeja. Nadam se da sad neću biti povređen. Želim da dovedem svoje telo u optimalno stanje kako bih mogao da igram na najvišem novou tokom Australijan opena - poručio je prvi teniser planete.

 

Foto: Tanjug/AP

 

 

Objasnio je prvi teniser sveta šta se dešavalo tokom medicinskog tajm auta za vreme meča sa De Minorom.

- Tražio sam medicinski tajm-aut, ali je fizioterapeut rekao da ne mogu da ga dobijem. Može samo u slučaju ako povreda već postoji, pa nisam razumeo šta to znači. Rekao sam mu da mi je bolje, pa je mislio da mi nije porebna pomoć. Onda sam mu objasnio da  mi je bilo bolje pre meča, ali kako je duel odmicao juče, a posebno danas, bilo mi je sve gore, pa mi je tretman bio potreban. 

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija