22.02.2024.

08:23

Foto: Tanjug/AP

Sport

Potvrđeno je! Đoković će igrati na ovom turniru

Srpski teniser nije bio na terenu od Australijan opena. Tokom narednih mesec dana čekaju dva mastersa, u Indijan Velsu (od 6. do 17. marta) i Majamiju (od 17. do 31. marta). U kalifornijskoj pustinji je slavio pet puta, poslednji 2016, a navijači su ga poslednji put u Indijan Velsu videli 2019. godine.

Na Floridi se radovao u šest navrata, poslednji put je igrao pre pet godina kada je takmičenje završio u četvrtom kolu. Zbog korone 2020. godine nije bilo tenisa na pomenutim turnirima, a do ove godine Novaku nije bilo dozvoljeno da se takmiči, jer nije vakcinisan protiv korone, pa ne sumnjamo da fanovi jedva čekaju da ga vide.

S druge strane, na Floridi neće biti Rafaela Nadala, jer se i dalje oporavlja od povrede koju je obnovio početkom godine na turniru u Brizbejnu.

Informer

Imaće prvi teniser sveta opasnu konkurenciju u Majamiju. Osim njega na spisku su trenutno najbolji teniseri, Karlos Alkaras, koji nije briljirao u Argentini i Brazilu, Janik Siner, Danil Medvedev, Andrej Rubljov, Aleksander Zverev, Holger Rune...

Titulu na Floridi brani Danil Medvedev, pobedio je prošle sezone Janika Sinera 7:5, 6:3 u finalu. Rekorderi po broju titula su Novak Đoković i Andre Agasija sa šest, a nagradni fond mastersa u Majamiju je 8.995,555 miliona dolara.